Gesprekken over nieuw sociaal plan ANWB, wat vind jij belangrijk?

Binnenkort starten de gesprekken tussen CNV Vakmensen en ANWB over een nieuw sociaal plan. Het huidige sociaal plan loopt af op 1 september. Wij willen graag van jou weten wat jij belangrijk vindt om geregeld te hebben in een nieuw sociaal plan.

Inzet ANWB

ANWB heeft ons laten weten dat men het sociaal plan niet ongewijzigd wil verlengen. In de praktijk betekent dat over het algemeen: verslechteren. We verwachten dat ANWB met name wil tornen aan de vergoeding die je krijgt als je ontslagen wordt of als je baan verandert of verdwijnt als gevolg van een reorganisatie. Tijdens de vorige besprekingen hebben we die nog op een net niveau weten te houden, maar tijdens de aankomende onderhandelingen is de kans groot dat hieraan gemorreld wordt. Natuurlijk gaan wij ons uiterste best doen om het niveau van de huidige afspraken in stand te houden, maar dat kunnen we niet alleen.
En het begint met de vraag wat voor jou belangrijk is. Want CNV Vakmensen zit namens jou aan de onderhandelingstafel. En het is nu extra belangrijk omdat de directie heeft benadrukt nog meer te willen bezuinigen dan tot nu toe is gedaan.

Dus, wat moet volgens jou in een goed sociaal plan komen

Laat het ons weten door mij een mail te sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Ik ben blij met jouw input; ook als je zelf niet zeker weet of jouw idee of voorstel reëel of uitvoerbaar is, laat het me toch weten. Het kan zo maar leiden tot mooiere en betere ideeën. 
Het huidige sociaal plan hebben we afgesproken in een tijd dat de arbeidsmarkt veel minder of helemaal niet zo overspannen was als nu. Op dit moment lijkt het erop dat je je geen grote zorgen hoeft te maken als je je baan verliest. Maar de vraag is hoe lang dat nog zo is en het geldt ook niet voor iedereen. Sommige groepen medewerkers staan nog steeds aan de kant. Zelfs nu.
En misschien vind je een andere baan, maar dat is dan waarschijnlijk eerst op tijdelijke basis met misschien ook wel slechtere arbeidsvoorwaarden.
Daarom is het belangrijk dat we een goed vangnet in stand houden.

MijnRoute

In 2021 stond MijnRoute nog in de kinderschoenen. Weliswaar wilde ANWB groots inzetten op continue ontwikkeling, maar daar was op dat moment nog niet echt mee begonnen. 
Natuurlijk vragen we ANWB ook wat de stand van zaken is, maar we willen het ook van jou weten. Wat heb jij gemerkt van MijnRoute? Heb je gebruik gemaakt van de mogelijkheden (waren die er?) die geboden werden, heb je je kunnen ontwikkelen, heb je het gevoel dat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt als jij nu je baan zou verliezen? Stuur mij een mail naar a.bulsink@cnvvakmensen.nl met jouw bevindingen.
Voor ons is het belangrijk om dat te weten. Zo gaan we goed voorbereid het gesprek aan met ANWB.

Overlegdata

We overleggen op 5 juni, 21 juni en 10 juli 2023.
De collega's die samen met mij de gesprekken voeren en jou vertegenwoordigen tijdens de onderhandelingen zijn Eric van Alem, Marcel van der Lans, Pieter de Porto en Clio Stronk.

Het hangt er natuurlijk van af hoe de onderhandelingen verlopen maar ANWB en de vakbonden streven er naar om op 10 juli een resultaat te hebben dat aan de leden kan worden voorgelegd. De zomerperiode is daarvoor een lastige tijd, omdat mensen op vakantie zijn of juist heel druk aan het werk. Daarom moeten we daar zorgvuldig de tijd voor nemen. Maar het zou het mooist zijn als er op 1 september weer een goed sociaal plan ligt. 
Of dat lukt, hangt af van de aard van de gesprekken. Onze verwachting is dat we jou en je collega's daarbij hard nodig hebben. We willen het niet te vaak zeggen, maar daarvoor is het ook echt belangrijk dat collega's lid worden van CNV Vakmensen. Hoe meer leden, des te meer invloed. Zo is het nu eenmaal. Ook uit weloverwogen eigen belang is het daarom verstandig om je collega's te overtuigen om lid te worden van CNV Vakmensen. Op dit moment hebben we een heel aantrekkelijk aanbod: als je collega lid wordt, betaalt hij of zij € 20,23 voor de eerste 6 maanden (dat is dus nog geen 4 euro per maand) en jij krijgt een bon van € 20,00 euro voor elk nieuw lid dat je aanbrengt. 
Meer informatie kun je vinden op cnv-ledenwerven.nl

Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV Vakmensen
E  a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M 06 2047 1888

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error