Al het nieuws

Geen reactie Tata Steel, meer acties is het gevolg

Steeds meer leden stellen de vraag wat de reactie is van de directie van Tata Steel: India, TSE of TSN op de stakingen die nu de 8e dag zijn ingegaan. Antwoord is kort en krachtig: Nihil.
Het kan Tata Steel toch niet ontgaan zijn dat deze acties zowel zichtbaar binnen de onderneming danwel via de media zijn. Wij vragen ons af hoe het mogelijk is dat een bedrijf als Tata Steel, dat de sociale dialoog met medewerkers, medezeggenschap en bonden hoog in het vaandel heeft staan, nu zo met de rug naar de medewerkers staat.
Kennelijk zijn onze inspanningen niet voldoende en is er meer nodig.

Opschalen
We hebben als bonden besloten dat het tijd wordt om op te schalen.
Dat betekent dat er de komende dagen en volgende week meer acties en stakingen met meer groepen en medewerkers over langere perioden zullen volgen. Er zijn nog ploegen en processen die nog niet aan de beurt zijn geweest en die graag in actie willen komen.
Daaraan wordt gewerkt. Let op de oproepen om mee te doen en schrijf je in als staker op het actiecentrum op de Grote Hout of Koningsweg 235 te Velsen!

Kortom, de acties worden groter en harder omdat wij daartoe gedwongen worden door de halsstarrige houding van de directie van Tata Steel.

Wij zoeken liever de oplossing dan het conflict ….. maar lopen er ook niet voor weg. Praat met je collega`s over deze situaties, laat je leidinggevende weten wat je er van vindt.
Collega`s, die nog geen lid zijn van een bond, hebben alle kans om dat gemis goed te maken.

Handen af van IJmuiden.

Onze eisen zijn helder en bekend. Tata Steel weet wat er nodig is om dit conflict op te lossen.
Benieuwd hoe lang het gaat duren voordat er een reactie komt van de Tata Steel Directie.
Voor vragen, opmerkingen en suggesties kunt je onderstaande gegevens gebruiken.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51602043
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl