FrieslandCampina kondigt reorganisaties aan op de vestigingen in Dronrijp en Gerkesklooster

Gisteren heeft FrieslandCampina bekend gemaakt de vestiging in Dronrijp te gaan sluiten per 1 april 2022. Op de vestiging in Gerkesklooster zal de wei- en melkpoedertoren gaan sluiten per 15 januari 2021.

Sinds de aankondiging op 10 november van een grote reorganisatie bij FrieslandCampina, vragen veel werknemers zich af wat dit gaat betekenen voor de verschillende locaties. Daar is nu dus wat meer duidelijkheid over gekomen.

Dronrijp
In Dronrijp wordt kindervoeding, medische voeding en sportvoeding gemaakt. Deze productie wordt verplaatst naar andere locaties. Dit betekent dat er in Dronrijp 51 banen verdwijnen. 17 medewerkers uit Dronrijp werken ook op de vestiging in Workum. Hoeveel van deze medewerkers er in Workum aan het werk kunnen blijven is nog niet bekend. Hierover wordt later meer bekend.

Gerkesklooster
In Gerkesklooster wordt de wei- en melkpoedertoren gesloten. Dit is een noodvoorziening om storingen op andere locaties op te vangen. In Gerkesklooster verdwijnen 7 banen.

Sociaal plan
Zoals eerder al aangegeven past FrieslandCampina het sociaal plan toe. Wij zijn nog in gesprek met FrieslandCampina over aanvullende afspraken om de gevolgen zo goed mogelijk op te vangen.

We houden je op de hoogte.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06-2238 3073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl