Al het nieuws

Faillissement Intertoys, CNV staat voor jou klaar

Gisteren berichtte ik dat het met Intertoys nog alle kanten op kon gaan, maar vandaag heeft ons het trieste nieuws bereikt dat de speelgoedketen toch failliet is verklaard. Voor de tweede keer in korte tijd krijgen jij en jouw collega’s een harde klap te verduren. Het is een treurige dag!

Als gevolg van het faillissement wordt voor jou en jouw collega’s nu ontslag aangezegd. Mocht er toch nog een partij Intertoys geheel of gedeeltelijk gaan doorstarten dan is het aan de nieuwe eigenaar om te bepalen wie van het personeel mee mag. Ook tegen welke arbeidsvoorwaarden dit gebeurt staat dan niet vast.

Voorlopig zullen de winkels open blijven. Ondanks het faillissement wordt er van jou dus wel verwacht dat je aan het werk blijft. Zo lang je opzegtermijn loopt, ben je namelijk ook nog gewoon in dienst.

Hoe vervelend ook, en hoe zeer je hoofd er misschien nog niet naar staat, je zal binnenkort toch ook na moeten gaan denken over het vervolg van je loopbaan. Wij adviseren jou om hiervoor contact op te nemen met Youfit@Retail. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar https://www.youfitretail.nl/ Via deze weg kan jij goed ondersteund om jou heen gaan kijken, op zoek naar een andere werkkring.

Voor meer uitleg over wat er op jou af komt nu het faillissement over Intertoys is uitgesproken wil ik je doorverwijzen naar https://www.cnvvakmensen.nl/themas/faillissement#faillissement  

Mocht je willen weten wat je rechten en plichten zijn, nu je te maken hebt met een faillissement, maar ook als je andere vragen op juridisch vlak hebt, dan adviseer ik jou contact op te nemen via cnvinfo@cnv.nl  

CNV Vakmensen heeft met de curator afgesproken dat we op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in de komende periode. Ook als wij vragen en/of problemen vanuit medewerkers signaleren kunnen we die rechtstreeks blijven aankaarten. Dus schroom niet om contact met mij op te nemen via onderstaande contactgegevens.  

Van eventuele nieuwe ontwikkelingen houden wij je natuurlijk op de hoogte!

Ik wens jou en jouw collega’s sterkte in deze lastige periode!

Stuur deze mail door naar jouw niet georganiseerde collega’s! En print een aantal exemplaren uit om bij jou in de winkel in de personeelsruimte neer te leggen.


Meer leden = meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! We helpen onze leden daarnaast door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Jouw collega kan lid worden door te gaan naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden


Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer