Enquête sociaal plan Glassolutions

Door werkgever zijn vakbonden CNV Vakmensen en FNV geïnformeerd over de voorgenomen herstructurering van de Glassolutions-activiteiten in Nederland, en de achtergronden hiervan. Glassolutions heeft aangegeven een onbalans te ervaren in de klantenportefeuille van de regionale distributievestigingen.

De directie wil met het voorgenomen besluit focussen op de grote en professionele klanten. De voorgenomen plannen hebben gevolgen voor de volgende functies, te weten:
1. magazijnmedewerkers
2. vestigingsmanager
3. medewerker binnendienst.

Gevolgen van de voorgenomen planning
Helaas geeft de directie aan dat er binnen deze functies gedwongen ontslagen zullen vallen. Ook wordt voorgesteld om de distributielocaties Rijswijk, Den Helder, Soest, Zwolle en Groningen te integreren in de vestigingen Ridderkerk, Amsterdam, Almelo, Arnhem en Emmen.

Ondersteuning door jouw vakbond
Wij snappen dat het bovenstaande een behoorlijke impact heeft op de vestigingen die met sluiting worden geconfronteerd en voor de medewerkers die hun baan gaan verliezen.
Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas geen fysieke meeting organiseren zodat wij je op de juist wijze kunnen ondersteunen in dit proces. Zodoende moeten wij met de beperkingen die er zijn zo goed mogelijk bereikbaar en beschikbaar zijn voor u vragen, hulp en ondersteuning in deze.

Hoe gaat het proces verder?
Op 11 mei 2020 hebben we een telefonisch onderhandelingsronde gepland om te onderhandelen over een sociaal plan. Onze inzet voor een sociaal plan wordt bepaald door onze achterban. Onze leden willen wij oproepen om deel te nemen aan een enquête die je als bijage aantreft. Ook niet-leden worden uitgenodigd om deze enquête in te vullen. Verspreid daarom deze bijgevoegde enquête ook onder jouw collega's en laat mij uiterlijk 6 mei 2020 met jouw ingevulde enquête weten wat jij vindt. Doe dit uiterlijk 6 meij zodat we nog de tijd hebben om alles te verwerken.

Vragen?
Heb je vragen, schroom dan niet om te bellen of te e-mailen met mij.

Robbim Heins,
bestuurder CNVVakmensen
M 06 – 5160 1987
E r.heins@cnvvakmensen.nl

Downloads