Eigen 'Buitenlandcontract' bij Van Oord

Nieuwe verlofregeling bovenaan agenda Op dinsdag 11 juni heeft de eerste ronde van overleg plaatsgevonden tussen CNV Vakmensen en jouw werkgever over de toekomst van het zogeheten 'buitenlandcontract'. Uitkomst is dat Van Oord en de bonden verder gaan praten.

We gaan verder spreken over ‘Uitzendvoorwaarden tewerkstelling buiten Nederland’, specifiek voor de onderneming Van Oord. Op 27 juni worden de besprekingen voortgezet.

Eén van de belangrijke onderwerpen is de verhoging van de lonen. CNV Vakmensen wil een loonsverhoging die past bij de ontwikkelingen in de sector. Het afgelopen jaar zijn de lonen niet verhoogd terwijl dit bij de ‘concurrentie’ wel heeft plaatsgevonden.

Van Oord wil andere verlofregeling
Jouw werkgever wil een nieuwe uniforme werk/verlofregeling namelijk 5 weken op en 5 weken af voor de gehele vloot, geen onderscheid meer tussen werken in Europa of werken in het verre buitenland.

Betaling zal plaatsvinden volgens de arbeidsvoorwaarden van het werken in het verre buitenland. Werknemers die doorgaans in Europa werken zullen er dus op vooruit gaan.

Ook wil de onderneming het reizen in eigen tijd aanpassen. Nu is het zo dat de eerste 24 uur in eigen tijd wordt gereisd. Voorstel is dit te wijzigen in dat er per reis 1 reisdag geldt als verlofdag (dus 2 per uitzending).

Dus: schema blijft 1:1. Wereldwijd hetzelfde schema en hetzelfde loon.

Laat je horen!
Graag hoor ik van je hoe je denkt over deze voorstellen van je werkgever. Jouw mening doet er toe. Eind volgende week worden de besprekingen voortgezet. Laat me uiterlijk woensdag 26 juni weten hoe je er over denkt. Mijn e-mail adres staat onderaan deze nieuwsbrief.

Bespreek het ook met je collega’s. Maak je ongeorganiseerde collega ook lid van de bond. Zeker in deze tijd hebben we elkaar hard nodig! We moeten groter en sterker worden om goede vormen van inzet en overleg te organiseren. Het gaat om jouw, om jullie arbeidsvoorwaarden.

Zie de aantrekkelijke voorwaarden in de aanmeldingsbon!

Uiteraard zal ik jullie na de bespreking op 27 juni informeren over de uitkomst. 

Reageren kan door me een mail te sturen: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl

Ook kun je met elkaar in debat gaan via www.jeachterban.nl/waterbouw

Gijs Lokhorst 
bestuurder
E: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 20 29 70