Al het nieuws

Eerste overleg Sociaal Plan en Cao Apotex

Afgelopen maandag heeft CNV Vakmensen een eerste overleg gevoerd over een nieuwe cao en een sociaal plan voor Apotex. We hebben wel een paar stappen kunnen zetten, maar we zijn er nog niet uit. Op 23 oktober praten we weer verder.

Sociaal plan
Omdat moederbedrijf Aurobindo het voorgenomen besluit heeft Apotex Nederland te sluiten praten we over een sociaal plan. In een sociaal plan maken we afspraken over onder andere scholing, begeleiding van werk naar werk en een ontslagvergoeding. We zetten in op een stevig sociaal plan om de negatieve gevolgen van eventueel ontslag zo goed mogelijk op te vangen.

Cao
Omdat de beoogde datum van de sluiting pas volgend jaar is, vinden we het ook belangrijk om toch een nieuwe cao af te sluiten. Gezien de situatie, willen we vooral afspraken maken over een loonsverhoging en over werkdruk.

Volgende week verder
Het eerste gesprek is goed verlopen, maar we zijn er nog niet uit. Volgende week, op 23 oktober, praten we weer verder. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Word nu lid!
Juist nu is het belangrijk om samen op te trekken. Hoe meer leden, des te beter de afspraken die we kunnen maken. Bovendien kun je de steun van de vakbond in deze omstandigheden eigenlijk niet missen. Als je voor 1 januari 2020 lid wordt, heb je gelijk recht op alle voordelen van het lidmaatschap, inclusief juridische ondersteuning. Meld je daarom vandaag nog aan! of neem een kijkje op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Peter Bloemendaal,
bestuurder CNV Vakmensen
E p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl
M 06 2047 1887