Al het nieuws

Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden Interface

CNV Vakmensen is benaderd door leden werkzaam bij Interface met de mededeling dat werkgever eenzijdig arbeidsvoorwaarden aanpast. Dit gebeurt zonder overleg. Het moge duidelijk zijn dat ook nu de arbeidsvoorwaarden niet eenzijdig door werkgever mogen worden aangepast.

Voor ons (CNV Vakmensen) is het van groot belang dat wij deze signalen ontvangen zodat wij richting werkgever -daar waar nodig- stappen kunnen ondernemen. Om nu te achterhalen welke maatregelen Interface heeft genomen ontvangen jullie deze info. Bij jullie bedrijf is de cao MITT van toepassing, ook nu moeten alle werkgevers zich aan de bepalingen uit de cao houden.

Om de gevolgen van de coronacrisis enigszins op te vangen heeft de overheid een noodpakket aan maatregelen (NOW) vastgesteld waar werkgevers een beroep op kunnen doen als de omzet met meer dan 20% terugloopt. De NOW voorziet in de betaling van maximaal 90% van de loonkosten, waarbij werkgevers volledig loon moeten doorbetalen en geen mensen mogen ontslaan.

We zien dat werkgevers om een creatieve manier het gemis aan omzet voor een deel op medewerkers willen verhalen. Dit kan wat CNV Vakmensen betreft niet. Er zijn spelregels en daar heeft jullie werkgever zich aan te houden. Is het toch noodzakelijk om afspraken te maken dan zal dit in overleg met vakbonden moeten gebeuren.

Op dit moment is CNV Vakmensen vooral geïnteresseerd in jullie ervaringen. Herken je de melding dat er eenzijdig arbeidsvoorwaarden worden verslechterd? Dit kan variëren van aanpassing salaris, aanpassing roosters, niet uitbetalen vakantiegeld, toeslagen…

Een aantal vragen die jullie hopelijk willen beantwoorden:
Is er sprake van eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden?
Heeft jullie werkgever salaris verlaagd?
Heeft werkgever werktijden aangepast, verminderd?
Wordt salaris correct uitbetaald?
Wordt vakantiegeld (in geheel) uitbetaald?
Andere wijzigingen die zijn doorgevoerd…………….

Herken je dit, neem dan contact op met de onderhandelaar MITT bij CNV Vakmensen; Kitty Huntjens. Dit kan per mail, k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefonisch 06-47826877. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat medewerkers niet onrechtmatig de prijs van de corona crisis moeten betalen.

CNV Vakmensen is altijd op zoek naar betrokken medewerkers (kaderleden) binnen bedrijven die samen met vakbondsbestuurder de belangen van medewerkers willen behartigen. Is dat iets voor jou, ben je geïnteresseerd of wil je hier meer over weten? Ook dan kun je contact opnemen met Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefonisch 06-47826877.