Al het nieuws

Een update en thuiswerken bij QPS

Beste leden, Het is alweer van voor de vakanties dat ik heb wat laten horen vanuit CNV Vakmensen. Daarom even een update en hoe werk jij thuis?

Op 3 en 4 november worden er tussentijdse OR verkiezingen gehouden bij QPS. Als je geïnteresseerd bent meld je dan voor 14 oktober bij de huidige OR. Vanuit het CNV wil ik het van harte aanbevelen om je aan te melden als kandidaat. Een goed bezette OR is essentieel binnen elke organisatie. Zonder de huidige OR was CNV vakmensen niet in gesprek gekomen met jullie directie en gezamenlijk hebben we in elk geval al een stapje kunnen zetten naar heldere afspraken.

Op dit moment zijn er geen gesprekken gaande tussen directie en vakbond. Maar met de OR is er wel nog steeds goed contact. Daarbij heb ik ook nog steeds de heldere en duidelijke oproep vanuit jullie voor ogen om te gaan voor heldere en duidelijke afspraken.  Afspraken maken over arbeidsvoorwaarden en een cao is een traject van de lange adem. Van jullie vraag ik dan ook om regelmatig intern aan te kaarten dat je dit wilt. Ik merk dat door onwetendheid vanuit de werkgever over hoe ze om moeten gaan met een vakbond er tot op heden geen initiatief vanuit hen komt om in gesprek te gaan.
Uiteindelijk zijn heldere arbeidsvoorwaarden een win-win situatie voor beide partijen.


Ik heb de afgelopen week onderstaand artikel gepubliceerd op LinkedIn over gezond thuiswerken:

‘Om eens te beginnen met een lekker cliché: het thuiswerken is inmiddels het nieuwe normaal geworden.

En daar moeten we dus wat mee doen. Nu zie ik overal dat vooral de werkgever allerlei verplichtingen heeft, terwijl de werknemer z’n verwarming op kosten van de baas nog wat moet kunnen opstoken.

Vitaliteit bij het thuiswerken is echt een veel belangrijker thema! Want de realiteit is dat er juist nu veel mensen (fysieke) klachten krijgen vanwege het thuiswerken. Dat moet echt de prioriteit krijgen i.p.v. het thuis koffiedrinken op kosten van de baas.

Vergroten van de vitaliteit kan op vele manieren, bijvoorbeeld door te sporten, gewoon te bewegen en rustmomenten pakken zowel fysiek als mentaal. Hoe gaaf zou het zijn als er met sportscholen, fysio’s, (stoel)masseurs en anderen die goed zijn voor de vitaliteit juist nu afspraken worden gemaakt.

Goed werknemerschap is dus net zo belangrijk als goed werkgeverschap. Werknemers moeten in gesprek (blijven) met hun werkgever zodat deze de kans heeft om zo goed mogelijk te faciliteren waar nodig. 

We blijven (deels) zo werken ook na corona en daarom juist nu doorpakken op dit thema en het met elkaar goed regelen.’


Ik ben dus heel benieuwd hoe je er thuis bij zit en wil daar vanuit CNV graag een project aankoppelen bij QPS. De landelijke zorgen om uitval zijn echt een signaal dat het anders moet. Zou je mij willen laten weten hoe het bij jou is en of je in gesprek bent met je leidinggevende. De afgelopen maanden heeft CNV binnen QPS een aanzienlijk aantal leden erbij gekregen en ik wil daar graag wat voor terugdoen.

Op basis van de input die ik van jullie ontvang wil ik graag een project opzetten voor de leden van CNV binnen QPS. Dat kan variëren van (stoel)massages tot een gesprek /checklist om te komen tot een goede inrichting van je thuiswerkplek.

We zijn niet alleen een vakbond voor de arbeidsvoorwaarden maar van nog veel meer!

Mocht je nog collega’s weten die nog twijfelen om lid te worden van CNV Vakmensen en dus ook mee willen doen aan o.a. dit project, laat het mij weten!

S.debruine@cnvvakmensen.nl

Tel: 06 5756 5090