Doe mee met de enquête Cao Verzekeringsbedrijf

Binnenkort starten de nieuwe cao-onderhandelingen. Voor de komende gesprekken over de cao wil ik graag meer inzicht hebben over jullie beleving en mening rondom de cao en het werken in de sector. Pak je kans om je mening te geven en vul de enquête van CNV Vakmensen in.

Proces
Dit jaar starten we vroeg met cao onderhandelingen vanwege het onderwerp pensioen. Een actueel thema, waar we ook in de sector over in gesprek gaan. De afgelopen periode is naar de huidige regelingen gekeken en is het is onderzoek geweest naar onder andere de premies en opbouw. Omdat dit onderwerp naar verwachting tijd kost in de gesprekken, maar ook in de mogelijke implementatie bij de bedrijven starten we nu al met de nieuwe gesprekken voor een cao. 
De onderhandelingen voor de cao starten we digitaal. In afwachting van landelijke adviezen rondom thuiswerken vanuit het RIVM kan dit wellicht later omgezet worden in fysieke onderhandelingen. 

Enquête cao
Aan jou het verzoek om je mening te delen en deze enquête in te vullen. De enquête bestaat uit zowel open als gesloten vragen en geeft ook de open vraag waarin je jouw eigen ideeën kan opschrijven om de cao te verbeteren. Invullen kan tot en met 24 juni. Krijg je de nieuwsbrief per post kan kun je met dit webadres op internet de enquête invullen: https://q.crowdtech.com/uoOoE9dh2UeMs3todLTlvg 

Deel deze nieuwsbrief met enquête ook onder je collega’s. Iedereen die werkt onder de cao Verzekeringsbedrijf is vrij om deze in te vullen. CNV Vakmensen is geïnteresseerd in de mening en ideeën van de mensen die werkzaam zijn in de sector. Samen komen we tot goede afspraken voor een nieuwe looptijd van de cao. Leden hebben straks de mogelijkheid om hun stem te geven over de uitkomst van de onderhandelingen.

Teksten cao 2020
De teksten van de huidige cao zijn bijna helemaal rond: er staan al nieuwe teksten op internet maar er komt nog een geschoonde versie met enkele aanpassingen. Zodra de tekst gereed is zal deze ook geplaats worden op de website van CNV Vakmensen. 

Contact
Heb je vragen rondom je werk of het lidmaatschap bij CNV Vakmensen, stuur mij dan een e-mail of kijk op onze website: http://www.cnv-ledenwerven.nl/voordelen-lidmaatschap

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
E t.westerink@cnvvakmensen.nl
M 06 5120 2991