DHL: ‘nieuw’ sociaal plan voor 12 maanden

Al jaren kunnen werknemers werkzaam bij de DHL-bedrijven binnen Nederland rekenen op een sociaal plan. In geval van sluitingen, reorganisaties of het verplaatsen van werk geldt dit plan als sociaal vangnet. Op 31 maart 2019 liep dit plan af.

Evaluatie
In het sociaal plan staat beschreven dat DHL-werkgevers en werknemersorganisaties periodiek het sociaal plan evalueren. Dit om te bespreken of de afspraken nog voldoen aan hetgeen dat de organisaties en werknemers nodig hebben. CNV Vakmensen heeft in december 2018 verzocht om een gesprek ter evaluatie in te plannen. Naar aanleiding van dat gesprek zou CNV Vakmensen, na raadpleging van haar leden, komen tot een nieuw voorstel.

Een uitnodiging tot dit gesprek is nooit ontvangen. Na een aantal herinneringen hebben wij nu het volgende voorstel per e-mail ontvangen van de DHL-werkgevers.

DHL-werkgevers:

“Het heeft onze voorkeur het Sociaal Plan te verlengen voor de duur van één jaar zonder inhoudelijke wijzigingen aan te brengen. In de komende periode kunnen we dan in overleg treden om inhoudelijk goed te kijken naar onderwerpen die na de verlenging gewijzigd zouden moeten worden waarbij we de nieuwe ontwikkelingen en ervaringen uit het verleden meenemen”.

De leden hebben het laatste woord
De CNV-kaderleden, werkzaam bij de verschillende onderdelen, hebben zich ‘gebogen’ over dit voorstel. De bestuurders en kaderleden hebben besloten dit voorstel ter stemming voor te leggen aan de leden van CNV Vakmensen. De bestuurders en kaderleden van CNV Vakmensen leggen het voorstel met een positief stemadvies voor. Het uitbrengen van jouw stem kan tot en met vrijdag 28 juni om 12.00 uur. Je kunt hier je stem uitbrengen. Ontvang je deze nieuwsbrief per post dan kun je ook digitaal stemmen via https://q.crowdtech.com/k6gdT2NObUqpwaeez9o1cQ

Meer leden = meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Stuur daarom deze mail door naar jouw niet-georganiseerde collega’s. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar en je ontvangt dan 2 cadeaubonnen t.w.v. € 25,- naar keuze. Daarnaast helpen we onze leden door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak.

Vragen, op- en/of aanmerkingen?
Schroom niet en neem contact met ons.

Mede namens de CNV-kaderleden,

Tjeerd Orie
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl