Al het nieuws

De 3% loonsverhoging een feit na instemming van CNV leden met nieuwe cao's Nestlé

In de afgelopen twee weken heb jij je kunnen uitspreken over het onderhandelingsresultaat bij Nestlé. Een ruime meerderheid van de CNV leden heeft ingestemd.
Op 20 oktober 2020 hebben vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt met jouw werkgever Nestlé voor cao1 (inclusief HP6 en 7) en cao HP. De leden van CNV Vakmensen hebben in overgrote meerderheid ingestemd waardoor de gemaakte cao afspraken nu definitief zijn. 

Het is voor iedereen een lastige tijd, ook in cao-land. Momenteel wordt er op een aantal plekken wel onderhandeld over nieuwe cao's, maar de meeste trajecten verlopen moeizaam. Des te positiever is het, dat het bij Nestlé wel is gelukt om in ieder geval een goede loonafspraak te maken voor een één-jarige cao1. Jij en jouw collega's krijgen er dit jaar, met terugwerkende kracht per 1 mei jl., 3% structureel bij. Zelfs de werknemers die onder HP6 en 7 vallen, krijgen de genoemde loonsverhoging. 

Voor HP 1 tot en met HP 5 zal de verhoging gebaseerd zijn op een budget van 2.5%, waarbij het Pay for Performence systeem wordt toegepast. 

Zo'n cao-resultaat komt natuurlijk niet zo maar tot de stand. Hier wordt aan de onderhandelingstafel keihard voor gestreden. CNV Vakmensen zit daar voor haar leden. Maar ook anderen, zonder lidmaatschap van een vakbond, profiteren mee van de afspraken die wij met Nestlé maken. Praat hierover met jouw collega die misschien nog geen lid is. Hoe meer leden we hebben, hoe meer vakbondsmacht we creëren en hoe meer jouw werkgever rekening met ons moet houden. Ook in de toekomst!

Via de hiernavolgende link kan jouw collega zich inschrijven: www.cnvvakmensen.nl/lidworden
Maar dit kan natuurlijk ook door het inschrijfformulier op de achterzijde van deze nieuwsbrief in te vullen. 

Martijn den Heijer
Bestuurder / Onderhandelaar
030 751 1950
m.denheijer@cnvvakmensen.nl 
Twitter: @mdenheijer