Al het nieuws

CNV/FNV/Unie ACTIE Pensioen-AOW manifestatie Ahoy

Vertrek Heineken bussen MAANDAG 18 maart naar Rotterdam om 10 uur vanuit Zoeterwoude (tankstation), Bunnik (portiersloge) en Den Bosch (portiersloge). (Uiterlijk 14.30 uur terug op het bedrijf). 66 = GENOEG!! Kom in actie voor je eigen Pensioen/AOW

Zoals jullie wellicht gehoord hebben is het Pensioen/AOW-overleg tussen Vakbonden, Werkgevers en Regering geklapt. Daarom houden de gezamenlijk vakbonden 18 maart een actiedag.

Twee belangrijke punten voor de vakbonden werden niet toegezegd, namelijk:

  1. Geen verdere stijging pensioenleeftijd gekoppeld aan de levensverwachting, 66 jaar is genoeg!
  2. Verdwijnen van RVU-boete voor medewerkers met zware beroepen zodat die eerder kunnen stoppen met werken om gezond de finish te halen. Dus eerder dan 66 jaar.

De regering, dit kabinet heeft aangegeven dat ze nu zelf verder gaan zonder de vakbonden. We houden ons hart vast.

Hierop zijn landelijke stakingen afgekondigd bij verschillende bedrijfstakken en bedrijven zoals: Politie, Havens, Openbaar Vervoer en diverse andere bedrijven.

Op verzoek van CNV Vakmensen heeft Heineken formeel aangegeven dat ze achter een deel van de eisen van CNV Vakmensen staat, namelijk: Koppeling 1 op 1 van de levensverwachting aan de pensioen/AOW leeftijd is niet houdbaar, mensen hebben nu al grote moeite om hun pensioen te halen. Ook de RVU-boete voor zware beroepen moet verdwijnen.

Heineken steunt daarmee op deze punten de landelijke actiedag van FNV. Zij ondersteunen jullie ook door het beschikbaar stellen van busvervoer, lunchpakket en dranken op maandag 18 maart.

Om deze reden roepen wij de werknemers van Heineken niet op tot staking, maar wel om in je eigen tijd samen naar de Pensioen Manifestatie van de FNV in Rotterdam te gaan. Zodat iedereen zijn stem daar kan laten horen. Dé mogelijkheid om jullie ongenoegen kenbaar te maken.

Hiervoor staan in (Den Bosch) (Zoeterwoude) en (Bunnik) op maandag 18 maart een bus klaar bij de poort.

We hebben afgesproken met Heineken dat de productie geen schade toegebracht zal worden, de bussen vertrekken om 10:00 uur. De terugreis vanuit Ahoy is 13:15 uur. Dus ruim voor de avonddienst zijn we terug.

* Iedereen die zijn eerste nachtdienst heeft kan instappen.
* Iedereen die roostervrij is of vrij kan nemen kan instappen.
* Iedereen die late dienst heeft is op tijd terug.

Het gaat om JOUW pensioen, NU is de kans om je hier voor hard te maken!!

Wil je mee geef dit dan door via de mail, zodat wij een plek in de bus kunnen reserveren.

Den Bosch: frank.delaat@Heineken.com of pierre.zaunbrecher@heineken.com
Zoeterwoude: joachim.alferink@heineken.com of sander.littel@heineken.com
Bunnik: peter.vanderwerf@vrumona.nl of bennie.helmes@vrumona.nl
 

We rekenen op JOU!

Roel van Riezen
Bestuurder
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 51 60 20 34