CNV Vakmensen steunt actie van vrachtwagenchauffeurs voor Oekraïne

De actie van CNV-leden die met vrachtwagens vol hulpgoederen naar Oekraïne reden kreeg dankzij de overweldigende hoeveelheid donaties een derde vervolg. Op 11 april zijn Roy en Jan weer met twee vrachtwagens richting de Oekraïense grens vertrokken. CNV Vakmensen ondersteunde deze actie van harte. Schenk Transport te Papendrecht sponsorde weer een truck inclusief de diesel. Rijnberg Transport te Terneuzen en J.J.A. sponsorden deze keer allebei een trailer voor de reis. Uiteraard hebben Jan en Roy tijdens de reis weer updates gegeven.

Zie hieronder de updates en foto's van de reizen.

Eindstand van de donaties

Zie hieronder de eindstand. We zijn je erg dankbaar.

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Volg de reis en de laatste updates

De vrachtwagenchauffeurs geven tijdens hun reis updates. Hier volg je het laatste nieuws.

Update 14-4

Vanochtend om 8 uur waren Jan en Roy op de locatie in Yaroslaw, waar alle aardappelen en wortels zijn gelost. De hulpgoederen zijn direct overgeladen in de wagen voor transport naar Rivne in Oekraïne, dat ligt 325 km verderop. De missie is wederom volbracht door de mannen. Jan en Roy enorm bedankt voor jullie tomeloze inzet! Na een korte pauze zijn zij om half tien alweer begonnen aan hun reis terug. We wensen ze uiteraard een hele goede en veilige reis naar huis.

Update 13-4

Jan en Roy hebben de vaart erin, rond half 2 vanmiddag zijn de eerste hulpgoederen zoals verband, ontsmettingsmiddelen, powerbanks en veel benodigdheden voor de ziekenhuizen afgeleverd op het eerste losadres in Lublin. Ze zijn nu op weg naar Jaroslaw, een Poolse plaats vlakbij de Oekraïense grens ter hoogte van Lviv. Daar zullen zij de rest van de hulpgoederen zoals aardappelen en wortels naartoe brengen. Helaas waren er veel ongelukken onderweg, wat voor de nodige vertraging zorgt en zullen zij niet meer vandaag de hulpgoederen kunnen lossen in Jaroslaw.

Update 12-4

Jan en Roy zijn gister begonnen aan hun tweede reis richting de grens van Oekraïne. De eerste dag stond vooral in teken van het laden van alle hulpgoederen op meerdere plekken in het land. Zo waren ze o.a. in Veghel en in Eindhoven bij de United Veterans. De reis verloopt voorspoedig, vandaag rond 11 uur zaten ze een stuk voorbij Hannover en nog 900 kilometer naar het eerste losadres in Lublin.

Update 21-3

Onze studenten hebben de goederen afgeleverd in Grójec, vlakbij Warschau. In Warschau komen vele vluchtelingen uit Oekraïne aan op het station, daar krijgen zij eten, drinken en andere benodigdheden uitgedeeld. Wilco, Elzemarie, Chris, Kawing, Nathan en Robert zijn daar de organisaties gaan helpen en hebben ter plekke met behulp van familie en vrienden nog extra geld ingezameld om meer boodschappen hiervoor te kunnen kopen. Morgen stropen zij nog een keer de mouwen op om te kunnen helpen bij de opvang bij het station en daarna zal hun terugreis naar huis worden ingezet. Bekijk de foto's hieronder.

Update 20-3

09.00 uur

Afgelopen zaterdag zijn er 3 busjes opgehaald bij de verhuur in Utrecht en zijn de 6 studenten begonnen met het ophalen en inladen van alle hulpgoederen. Ze hebben in Gouda en in Kelpen-Oler allerlei hulpgoederen opgehaald, van dekens, eten tot medicatie. Vandaag zijn ze begonnen aan hun reis naar de Poolse plaats Grójec, in de buurt van Warschau. Vanuit daar zullen de goederen op transport verder gaan naar Oekraïne.

Je volgt de reis van Elzemarie, Kawing, Nathan, Robert, Wilco en Chris o.a. via Polarsteps >

Update 18-03

14.00 uur

Het is bevestigd: op zondag 20 maart vertrekt een groepje studenten met drie busjes hulpgoederen naar de Oekraïense grens. Alle studenten zijn lid van CNV (Probeer de Bond) en lid van de christelijke studentenvereniging Ichthus in Utrecht. Onderaan de pagina kom je te weten wie zij zijn.

Update 16-03

10.00 uur

Dankzij jullie enorme steun is al bijna 16.000 euro gedoneerd. Vier chauffeurs konden daardoor al twee volle vrachtwagens met hulpgoederen afleveren.

Op Facebook en Instagram kon je hun reis volgen en inmiddels is mede dankzij de donatie van Schenk transport en jullie bijdragen een nieuw transport mogelijk! Daarvoor is nog voldoende geld beschikbaar en het plan is dan ook om opnieuw twee volle vrachtwagens naar de grens van Oekraïne te rijden.

Daarom gaan we door met de actie zolang het kan en is iedere donatie nog steeds van harte welkom!

Update 14-03

17.00 uur

Op zaterdagmiddag zijn alle hulpgoederen afgeleverd aan de Pools/Oekraïense grens. De mannen hebben elkaar opgezocht om samen even te eten op een goed verloop van de missie, een mooi moment om even bij stil te staan.

Na een korte nacht zijn de mannen zondag begonnen aan de terugreis. Vandaag zijn Jan, Roy, Tjitze en Jurjen weer allemaal veilig teruggekomen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel donaties er zijn gedaan. Hartelijk dank aan de firma Schenk Tanktransport, waar Jan en Roy werken, die belangeloos de truck van Jan en Roy plus de brandstof ter beschikking heeft gesteld.

Kortom missie geslaagd! Dank Jan, Roy, Tjitze en Jurjen voor jullie inzet.

Update 12-03

15.00 uur

Tjitze en Jurjen hadden de laatste kilometers een weg vol hobbels en bobbels, maar dat heeft ze niet tegengehouden. Op dag drie hebben ze de missie volbracht, ze zijn aangekomen op de bestemming Medyka. Hier worden alle hulpgoederen vanuit de vrachtwagen met pompwagentjes overgeladen in de wagons. Nu gaan de hulpgoederen per trein verder op weg naar Kiev.

Jan en Roy zijn deze actie voor Oekraïne gestart, wat mooi dat zij ook op dag drie van de reis hun missie hebben volbracht. Alle hulpgoederen zijn aangekomen op het losadres in Jaroslav. Onderweg hebben zij nog vrienden gemaakt, zo ook met een Amerikaan uit Los Angeles die zeventien dagen vrij heeft genomen om met een huurauto goederen van Warschau naar de grens te brengen. Prachtig deze samenhorigheid.

Jan, Roy, Tjitze en Jurjen wat zijn wij trots op jullie! Gefeliciteerd met het bereiken van de eindbestemming. Na wat welverdiende rust, wensen we jullie een veilige terugreis!

14.00 uur

Tjitze en Jurjen moeten nog 15 minuten rijden tot hun losadres in Medyka, daarna gaan de hulpgoederen verder met de trein Oekraïne in. Jan en Roy hebben op het laatste moment te horen gekregen dat ze 36 km verder dan de plaats Przemysl de hulpgoederen moeten brengen, namelijk in de plaats Jaroslav. De laatste kilometers voor alle mannen zijn nu aangebroken!

10.00 uur

Op deze derde dag gaat het zeer voorspoedig. De mannen zitten ongeveer 260 km van hun eindbestemmingen vandaan.

7.00 uur

De zon staat aan de horizon en de mannen zijn weer op pad. Onderweg komen zij af en toe ook andere Nederlandse vrachtwagens tegen met hulpgoederen, dat geeft een mooi samenhorigheidsgevoel. Jan en Roy verwachten vandaag te arriveren in de Poolse plaats Przemysl en Tjitze en Jurjen in de Poolse plaats Medyka. In deze plaatsen vlakbij de Pools/ Oekraïense grens zullen zij de hulpgoederen afleveren. Succes mannen!

Update 11-03

19.00 uur

De reis gaat voorspoedig, de mannen van beide vrachtwagens zijn al in Polen! Maar af en toe rust is ook nodig en dus was het tijd voor een goede Poolse maaltijd.

12.00 uur

Tjitze en Jurjen hebben een korte pauze ongeveer 3o km voor Maagdenbrug.

10.00 uur

Zoooo de banden zijn opgepompt, gedoucht, getankt en Roy en Jan zijn vertrokken. Bedankt boer Jeroen, nog maar 1345 km te gaan. Op weg naar Przemysl!

7.00 uur

Jan en Roy hebben gekampeerd bij de boer en de laatste hulpgoederen worden geladen. De boer heeft niet alleen een volle tank diesel als bijdrage cadeau gedaan, maar ook 20 ton aan aardappelen en uien, wat een prachtig gebaar!

Update 10-03

19.00 uur

Na een lange dag inladen van alle hulpgoederen, zit de vrachtwagen tjokvol en kunnen Tjitze en Jurjen op weg naar de Pools-Oekraïense grens. De reis is nu echt begonnen en ze rijden inmiddels in Duitsland.

15.00 uur

Tjitze en Jurjen zijn druk bezig met inladen, ze gaan zo naar de laatste stop voor het inladen van hulpgoederen in Veghel. Goede reis en heel veel succes mannen!

11.00 uur

Jan en Roy zijn begonnen met het inladen en rijden straks naar Terneuzen in Zeeuws Vlaanderen en Nieuw-Dordrecht in Drenthe om nóg meer hulpgoederen op te halen. Goede reis en veel succes Jan en Roy!

09.00 uur

Het is zeker! Er vertrekt vandaag een tweede vrachtwagen met hulpgoederen naar Oekraïne. Wat mooi dat vrachtwagenchauffeurs Tjitze en Jurjen zich hiervoor inzetten.

Update 09-03

Door een overweldigende hoeveelheid donaties staat de stand inmiddels op bijna 15.000 euro. Een geweldig resultaat waarvoor we iedereen enorm dankbaar zijn. En zelfs voldoende om nog een tweede vrachtwagen richting Oekraïne te laten rijden!

Update 07-03

Wat mooi om te zien hoe druk iedereen is met doneren en het inzamelen van hulpgoederen. Alles is welkom, denk aan dekens, (houdbaar) eten, dierenvoer, luiers, water, medische middelen zoals paracetamol en verband.

Update 04-03

De actie is van start! De eerste donaties stromen al binnen. Fantastisch!

Reis studenten Elzemarie, Kawing, Nathan, Robert, Wilco en Chris

Reis Jan, Roy, Tjitze en Jurjen

Maak kennis met het team

Vrachtwagenchauffeurs Jan Cevaal, Roy Vonk, Tjitze van Rijssel en Jurjen v/d Velde vertrokken op 10 maart naar de grens naar Oekraïne, met twee vrachtwagens vol ingezamelde hulpgoederen. Het gaat onder meer om dekens, medicatie en verband. CNV Vakmensen is trots op onze leden en ondersteunt deze actie van harte. Op 20 maart rijden 6 studenten eveneens met hulpgoederen naar de grens.

Elzemarie is student International Public Management en rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Elzemarie Boogaard, student
Kawing Lau is 29 jaar en student Sustainable Development. Hij rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Kawing Lau, student
Nathan is een 23-jarige student informatica. Hij rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Nathan van Ginkel, student
Robert Griffioen HBO-ICT Software Engineering. Hij rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Robert Griffioen, student
Wilco is 21 jaar en heeft een tussenjaar. Hij rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Wilco van de Werken
Chris, 21 jaar, is student Social Work. Hij rijdt samen met een groep studenten met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Chris Gelderblom, student
Jan Cevaal is initiatiefnemer van de actie voor Oekraïne. Samen met Roy brengt hij de hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Jan Cevaal, vrachtwagenchauffeur
Roy Vonk is initiatiefnemer van de actie voor Oekraïne. Samen met Jan brengt hij de hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Roy Vonk, vrachtwagenchauffeur
Tjitze is vrachtwagenchauffeur en bestuurder geweest bij CNV Vakmensen Vervoer & Logistiek. Samen met Jurjen rijdt hij de tweede vrachtwagen met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Tjitze van Rijssel, vrachtwagenchauffeur
Jurjen is vrachtwagenchauffeur. Samen met Tjitze rijdt hij de tweede vrachtwagen met hulpgoederen naar de grens bij Oekraïne.
Jurjen v/d Velde, vrachtwagenchauffeur

Wil je reageren?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error