CNV Vakmensen overlegt met Monuta. Het sociaal plan loopt af.

Het sociaal plan van Monuta loopt af op 1 juni. CNV Vakmensen en de andere bonden zijn uitgenodigd om te overleggen over eventuele wijzigingen. Wij willen graag weten wat volgens jou de inzet van CNV Vakmensen moet zijn.
Ervaringen met het sociaal plan?
De afspraken die we maken in een sociaal plan zijn bedoeld om de gevolgen van grote en kleine reorganisaties en organisatieveranderingen op te vangen. Het huidige sociaal plan spraken we af voor een periode van 3 jaar. Binnenkort loopt het af. Eén van de vragen die we onszelf daarbij stellen is : willen we opnieuw een sociaal plan voor 3 jaar?
Een andere vraag is: heeft het sociaal plan voldaan? Hebben onze afspraken de uitwerking gehad die wij bedoeld hebben?

Het goede behouden, eventueel noodzakelijke (of gewenste) wijzigingen doorvoeren
Wat ons betreft is de insteek dat we dit sociaal plan in stand willen houden. Ben je dat met ons eens? Hoe denk je daar over?
Heb jij zelf ervaring opgedaan met bepalingen uit het sociaal plan? Waren die voldoende duidelijk? Moeten er volgens jou zaken anders/beter? En wat dan? En waarom?
Als je suggesties hebt, mail me dan via a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Doe dat vóór 1 maart

Vervolg
We hebben op 25 januari voor het eerst met Monuta over dit onderwerp gesproken. Monuta heeft een aantal wijzigingsvoorstellen. Die ontvangen wij begin maart. Het is de bedoeling dat we dan ook voor het eerst gaan onderhandelen over het sociaal plan en daarom is het dus belangrijk dat ik jouw reactie uiterlijk 1 maart heb ontvangen.
Er zullen naar verwachting nog enkele onderhandelingsdata volgen. De bedoeling is dat er dan ruim voor 1 juni overeenstemming is bereikt over een nieuw sociaal plan.
Als we afspraken maken, zullen wij deze uiteraard ter stemming voorleggen aan jou en je collega's die lid zijn van CNV Vakmensen.
Ook zullen we je updates sturen na elke onderhandelingsronde.

Vragen, suggesties, opmerkingen
Je kunt mij mailen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Uiteraard mag je me ook bellen, maar ik ben (vanwege een drukke agenda) vaak beter bereikbaar via de mail. Desalniettemin kunnen we altijd een afspraak maken om elkaar toch even via de telefoon te spreken. Laat mij dat vooral ook weten.

Aletta Bulsink
bestuurder
M 06 20 47 18 88