Al het nieuws

CNV geïnformeerd over verkoop Big Bazar

Vandaag is CNV Vakmensen geïnformeerd over de verkoop van Big Bazar aan BB Retail B.V. Mirage Group Retail geeft hierbij aan garanties van de nieuwe eigenaar te hebben ontvangen op het gebied van zelfstandige voortzetting van het bedrijf en werkgelegenheid.
Het nieuws over de verkoop van vandaag is wel enigzins verassend, nadat de winkelketen eerder al in de etalage heeft gestaan maar vervolgens toch onder de Mirage Retail Group bleef vallen. Ik kan mij goed voorstellen dat ook jij wat overvallen bent door dit bericht. 

Mirage Retail Group heeft mij vandaag geïnformeerd over de verkoop. Hierbij is aangegeven dat werknemers onder dezelfde arbeidsvoorwaarden waarvoor ze nu werken mee overgaan naar de nieuwe eigenaar. Bovendien zou er geen reorganisatie op stapel staan als gevolg van de overname. Omdat voor CNV Vakmensen geldt 'eerst zien, dan geloven' ben ik daarom wel heel benieuwd naar de concrete plannen van de heer Kooistra met Big Bazar. Hopelijk wordt hierover snel meer duidelijk.

We zijn de afgelopen periode gestart met gesprekken met de Mirage Retail Group over een eigen cao. Hierover heb ik een aantal keer een nieuwsbrief verstuurd met een update. Nu Big Bazar straks geen deel meer uitmaakt van de Mirage Retail Group, en de gesprekken over een eigen cao op deze winkelketen niet meer van toepassing zijn, wil ik ook wel graag weten wat de ideeën van de heer Kooistra zijn op arbeidsvoorwaardelijk gebied. 

Zodra er wat te melden valt, informeer ik jou en jouw collega CNV leden hierover!  

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben na aanleiding van deze nieuwsbrief of als je iets anders wilt delen over jouw arbeidsvoorwaarden en/of omstandigheden bij jou in het filiaal of vanuit de Big Bazar organisatie, neem gerust contact met mij op. 


Martijn den Heijer
T 06 201 64 972
E m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer