CNV eist betrokkenheid bij mogelijke overname Hema

Vanochtend berichtten verschillende media dat schuldeisers Hema mogelijk willen overnemen. Wat kan dit voor werknemers gaan betekenen? CNV Vakmensen roept Hema op om ons te betrekken bij mogelijke gesprekken hierover om de belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen.
Het mag bekend zijn dat Hema een hoge schuldenlast heeft. De coronacrisis en de hiermee ontstane sombere economische vooruitzichten maken de situatie er natuurlijk niet beter op. 

Overnamegesprekken? 
Volgens verschillende media worden er gesprekken gevoerd tussen schuldeisers en Hema om de schuldenlast drastisch te verlagen in ruil voor aandelen. In een reactie geeft de directie van Hema aan dat er inderdaad gesprekken worden gevoerd met schuldeisers om tot een gezonder schuldniveau te komen. Hiermee zou jullie werkgever beter in staat zijn om te kunnen investeren in het bedrijf en in verdere groei. Hema weigert verdere inhoudelijke mededelingen over de lopende gesprekken. 

Wat betekend dit voor werknemers? 
CNV Vakmensen vraagt zich af wat dit betekend voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van jou als werknemer? Om die reden roepen we de directie van Hema op om ons te betrekken bij die eventuele gesprekken, zodat we de belangen van de werknemers kunnen beschermen. Op die manier lopen we niet achter de feiten aan en kunnen we waar nodig onze invloed uitoefenen. Een onderdeel van onze inzet zal dan in ieder geval zijn om het arbeidsvoorwaarden niveau en de werkgelegenheid intact te laten. Laat de eventuele overnemende partij dit eerst aan ons maar eens garanderen. 

CNV Vakmensen volgt de ontwikkelingen nauwgezet en als jouw belangenbehartiger eisen wij betrokkenheid bij eventuele overname gesprekken. Als er nieuws is zullen we via een nieuwsbrief met een update komen. 

Samen sterk!
Om een vuist te kunnen maken naar de directie is het ontzettend belangrijk dat ook zo veel mogelijk collega's van jou lid worden van CNV Vakmensen. Hoe meer leden, hoe sterker we staan! Jij bent al lid, maar overtuig ook jouw collega's om lid te worden van CNV Vakmensen via www.cnvvakmensen.nl/lidworden  


Heb je vragen en/of opmerkingen en/of informatie die voor ons van belang kan zijn, neem dan contact met mij op:

Martijn den Heijer, bestuurder
T 06-20164972 
E m.denheijer@cnvvakmensen.nl