Cao Verzekeringsbedrijf: Wat vind jij?

Binnenkort starten nieuwe cao-onderhandelingen. Voor de komende gesprekken over de cao wil ik graag meer inzicht hebben in jullie beleving en mening rondom de cao en het werken in de sector. Pak je kans om je mening te geven en reageer op deze nieuwsbrief.

De huidige cao loopt nog tot 31 december 2021. Voor die tijd willen we graag afspraken maken voor de nieuwe cao vanaf 2022. We starten de gesprekken op 13 september.

In de vorige onderhandelingen hebben we onder andere lang gesproken over de RVU- regeling. Hiermee kunnen medewerkers vlak voor hun pensioendatum eerder stoppen met werken. Voor de komende onderhandelingen hoor ik graag de ervaringen met deze regeling. Heb je kennis hierover vanuit eigen ervaringen, collega’s of vanuit je positie in de or? Dan lees ik deze graag via t.westerink@cnvvakmensen.nl . Uiteraard kunnen we ook een belafspraak maken.

Daarnaast is er lang gesproken over de TPOW-regeling, om zo kaders te scheppen voor het werken op kantoor en thuis. Rondom deze regeling ben ik erg benieuwd naar ervaringen. Is de regeling passend of zouden er aanpassingen moeten plaatsvinden?

Naast deze thema’s praten we uiteraard ook over loon en looptijd. Loon is altijd een afweging op basis van de economische situatie en de positie van bedrijven in de sector, maar uiteraard ook vanuit de wens van de werknemers in de sector. Wat vind jij een passende loonstijging in de sector en wat verwacht je dat werkgevers zullen bieden? Ik lees dit graag via de e-mail.

Voor CNV Vakmensen is ontwikkeling ook een belangrijk thema. Voor de komende onderhandelingen ben ik daarom ook erg benieuwd naar jullie ervaringen rondom ontwikkeling. Welke kansen en mogelijkheden zijn er? Maak je gebruik van het € 750,00 duurzaam inzetbaarheidsbudget en op welke wijze?

Uiteraard is er ook alle ruimte om nieuwe thema's en onderwerpen te bespreken aan de cao-tafel. Wat mis je nog in je cao of wat zou moeten worden aangepast? Deel ook dit via de e-mail: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Je collega’s
In deze nieuwsbrief veel vragen voor jou als lid, maar ik  ben ook benieuwd naar een blik vanuit alle werknemers. Laat collega’s ook gerust reageren op de vragen. Dan kan ik deze bredere input meenemen naar de onderhandelingstafel. Ook de mening van uitzendkrachten hoort CNV Vakmensen graag. We hebben in de laatste cao ook voor uitzendkrachten afspraken gemaakt en lezen dan ook graag ervaringen vanuit uitzendkrachten of andere collega’s zonder vast contract.

Werf jij mee?
Leden zijn van groot belang. Jullie geven ons positie binnen de sector, daarmee wordt onze positie voor jou sterker in de gesprekken over diverse thema's rondom jouw arbeidsvoorwaarden. CNV Vakmensen wil voor jou en jouw collega's afspraken maken die passen bij je positie en de fase van je leven. Help jij een handje mee? Vertel je collega's over het lidmaatschap en maak ze lid.  CNV Vakmensen heeft een leuk filmpje gemaakt over nut en noodzaak Vakbonden!

Voor elk lid die jij werft krijg jij een cadeaubon t.w.v. €12,50,- en het nieuwe lid de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie. Schrijf je collega in via: https://www.cnv-ledenwerven.nl/

Contact
Heb je vragen rondom je werk of het lidmaatschap bij CNV Vakmensen, stuur mij dan een e-mail.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M:  06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl