Al het nieuws

Cao-overleg Bavaria in coronatijd

We leven in een bijzondere tijd. Het coronavirus grijpt diep in op ons dagelijks leven en we maken ons zorgen over onze eigen gezondheid en die van anderen. De drastische maar noodzakelijke maatregelen om het virus af te remmen, hebben grote gevolgen voor ons persoonlijk leven.
De maatregelen hebben ook grote sociale en economische gevolgen. Veel bedrijven, en daarmee ook jullie als leden, ondervinden aan den lijve de gevolgen. Dat zorgt voor veel onzekerheid en vragen. Waar we kunnen, helpen we onze leden bij CNV Vakmensen met informatie, advies en bijstand. Probeer de coronarichtlijnen na te leven. Het is vaak lastig om de anderhalve meter afstand tot elkaar toe te passen tijdens jullie werk. 

Veelgestelde vragen
Ik ga ervan uit dat jullie werkgever – voor zover mogelijk - maatregelen neemt. Op onze website www.cnvvakmensen.nl staan veelgestelde vragen over de impact van corona op werk en inkomen.

De OR verkiezingen Bavaria zijn van start gegaan
Let op! CNV Vakmensen is lijst 3 met als kandidaat Jos van Kemenade. Jos van Kemenade en Roger Jansen zijn verder te kiezen voor de OC Operations. Stemmen vindt digitaal plaats en kan nog tot en met 20 mei 2020 (24:00 uur). Laat je stem niet verloren gaan en stem op een lid van CNV Vakmensen (lijst 3) om ons ledenbelang zo goed als mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Cao-besprekingen
In verband met de RIVM-voorschriften hebben partijen afgesproken om cao-overleggen uit te stellen. De cao duurt van 1 januari 2018 tot en met 30 april 2020. Uiteraard heeft jullie cao nawerking, en lopen alle rechten door na 30 april 2020. Komende weken volgt er een conference-call waarna ik jullie informeer over de voortgang.

Heb je nog vragen?
Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, stuur me dan een e-mail. Ook kan je online vragen stellen via Je Achterban op ons online platform www.jeachterban.nl/groothandels Daar ontmoet je leden en niet-leden. Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie. Via www.cnvvakmensen.nl/caos/voeding/cao-bavaria kun je de cao raadplegen.

René Jongen,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2961
E r.jongen@cnvvakmensen.nl