Al het nieuws

Cao-onderhandelingen Welkoop van start

Op maandag 14 januari hebben we de eerste afspraak gehad in het kader van de cao-onderhandelingen bij de Welkoop.
In bijlage vind je de brief aan werkgevers Welkoop en de voorstellenbrief van CNV Vakmensen. De input van leden van CNV vakmensen door middel van een enquête hebben we hierin meegenomen.
Daarnaast baseren we de voorstellen op het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen. Belangrijke uitgangspunten in de voorstellen van CNV Vakmensen zijn eigen zeggenschap en ontwikkeling van werknemers. Ook zetten we in op een reële
verbetering van jullie koopkracht. Het gaat immers goed met Welkoop en dat is voor een groot deel te danken aan de bevlogen inzet van de medewerkers van Welkoop.

Voorstellenbrief Welkoop
In bijlage vind je ook de voorstellenbrief van de Welkoop werkgevers. Belangrijk punten uit hun voorstellen is een versobering van de zondagtoeslag. Daarnaast willen zij het mogelijk maken dat medewerkers meer op zondag worden ingezet en bieden zij een zeer bescheiden loonsverhoging.
Zoals je in de voorstellenbrieven kunt lezen liggen partijen nog ver uit elkaar en zullen het lastige onderhandelingen worden. Graag hoor ik van jullie per e-mail wat jullie van de voorstellen Welkoop vinden.

Meedenken?
Voor ons is het fijn om tijdens de onderhandelingen de verschillende voorstellen en scenario’s met je te bespreken. Zo kunnen we samen de juiste keuzes maken in het onderhandelingsproces. Wil je meedenken en meedoen? Dan hoor ik dit ook graag.

Mede mede namens Rex van Eijk, Welkoop Someren en kaderlid CNV vakmensen,

Job Marskamp,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl
M 06 2390 9865

Bijlagen 1 en 2: voorstellen namens CNV Vakmensen
Bijlage 3: voorstellenbrief van werkgevers

Downloads