Al het nieuws

Cao onderhandelingen NS begonnen

Vandaag zijn we gestart met de cao gesprekken. Het zullen ongetwijfeld spannende onderhandelingen gaan worden. Zijn er afspraken te maken over werkgelegenheid? Vindt NS duurzame inzetbaarheid belangrijk? Hoe gaat het met het pensioen en last but not least wat wordt de loonsverhoging?
Uiteraard valt er na deze ronde nog niets te zeggen over de uitkomst. De bijeenkomst stond in het teken van het uitwisselen van elkaars voorstellenbrieven. Iedere bond heeft zijn voorstellen toegelicht en dat heeft NS ook gedaan. NS heeft echter slechts op hoofdlijnen wat op papier gezet en eerlijk gezegd geeft dat nog weinig inzicht wat NS nu concreet wil.

Wij hebben aangegeven dat voor CNV Vakmensen iedere medewerker even belangrijk is. Of je nu werkzaam bent bij de postkamer of als CEO, als baliemedewerker of als machinist, ieder levert op zijn niveau een bijdrage aan het resultaat van NS. Daarom moet iedereen ook in gelijke mate profijt kunnen hebben van deze cao. Daar zullen wij het resultaat ook op beoordelen.
Onze voorstellen vindt u in de bijlage.

Ook de voorstellen van NS zijn bijgevoegd.

Maar zoals ik al aangaf, de eerste ronde zegt nog niets. Waar wij wel bang voor zijn is dat we volgende keer nog lang en uitgebreid stil zullen staan bij dat wat bonden voorgesteld hebben, maar dat we nog geen zicht hebben op dat wat NS nu daadwerkelijk wil. Wij stelden voor dat bonden vóór de volgende keer ook alvast concretere inzichten van NS zouden ontvangen, maar daar wil NS niet aan.
De volgende keer moet ook NS concreet wiorden!

We houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet

Lub Snijder, kaderlid
Pim de Gier, kaderlid
Evert Jan van de Mheen, bestuurder CNV Vakmensen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Downloads