Al het nieuws

Cao Hoveniers: zijn jouw meeruren uitbetaald?

De cao Hoveniers kent een jaarurenmodel (JUM). Het jaar voor dit jaarurenmodel loopt van 1 april tot 1 april. Per 1 april moet er worden afgerekend, maar daar krijgen we nu van leden vragen en andere signalen over. Zijn jouw meeruren uitbetaald?

Een aantal jaar geleden is in de cao voor de hoveniersbranche het jaarurenmodel (JUM) ingevoerd. Dit is gedaan omdat in jouw branche de uren niet gelijkmatig over het jaar verdeeld zijn, maar er vaak in het voorjaar en de zomer meer werk is en in de winter minder werk. Hierdoor konden meer werknemers vast worden aangenomen.

Afspraken cao blijven ondanks corona in stand
Volgens dit jaarurenmodel moeten per 1 april minuren worden kwijtgescholden en meeruren worden uitbetaald, tenzij je er zelf voor kiest maximaal 74 uur bij te laten schrijven op de verlofkaart. Ondanks corona blijft deze afspraak in ieder geval tot 1 juli 2020, als de cao afloopt, in stand. Dit kun je terugvinden in de cao en in bijgaande folder die ook te vinden is op www.cnvvakmensen.nl/hoveniers onder “Meer downloads”.

Kijk dit filmpje met uitleg
In verband met corona krijgen we nu vragen of en meldingen dat er niet per 1 april 2020 wordt afgerekend door werkgevers. Dat is in strijd met de cao. In het volgende filmpje leden ik dit uit: www.youtube.com/watch?v=BQpwxqjEdjA . Ik adviseer je dan ook dit filmpje te kijken.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl). Meer informative over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Downloads