Al het nieuws

Canon steld geduld van vakbonden zwaar op de proef

Maandag 23 november hebben Canon en de vakbonden overleg gehad over een nieuwe Canon cao. Jullie cao is per 1 juli 2020 afgelopen en tot nu toe was Canon niet bereid om formeel met ons over een nieuwe cao te gaan onderhandelen. Wel heeft men een voorstel gedaan om de oude cao te verlengen en in plaats van een procentuele cao verhoging, elke cao medewerker een bruto bedrag uit te keren. Dat voorstel was voor de vakbonden niet acceptabel.
Canon heeft nu aan de vakbonden voorgesteld om de cao met een jaar te verlengen, dus van 1 juli 2020 tot 1 juli 2021, en een collectieve (en dus structurele) verhoging van 1% per 1 februari 2021. Eventueel is dan nog bespreekbaar dat er ook een éénmalige bruto compensatie wordt uitgekeerd. Maar hoe hoog die compensatie zou zijn en wanneer deze betaald wordt wilde men niet zeggen.

1% cao verhoging is te weinig om de Nederlandse inflatie van 2020 en 2021 te compenseren. Maar jullie Japanse moeder weigert om extra geld uit te trekken voor Canon Venlo en Canon Den Bosch. Bij het volgende cao overleg op maandag 30 november zal duidelijk worden of Caonon bereid is tot een betere cao bod.  Als dat niet het geval is en men de vakbonden een cao eindbod gaat voorleggen worden julllie uitgenodigd voor een digitale Microsoft Teams bijeenkomst om dit te bespreken en eventueel te stemmen over wel of niet een nieuwe Canon cao


René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
M : 06 - 5120 2961
E: r.jongen@cnvvakmensen.nl