Al het nieuws

BP RR cao: BP doet eindbod voor loon en merit

Vrijdag 13 september is de derde onderhandelingsronde geweest over jullie nieuwe cao. Aan het eind van deze ronde is vast te stellen dat er nog lang geen sprake is van een nieuwe cao! Onderstaand, en in de bijlage, een toelichting plus uitnodiging voor ledenvergaderingen.
De merit blijft een groot struikelblok voor ons
In de vorige brief schreven wij hier al over. Een snellere groei in het begin maar afvlakkend naar het einde van de schaal. Grootste probleem voor ons betreft die groep werknemers die midden in hun groei binnen BP zitten. Deze groep gaat, bij overgang naar het nieuwe systeem, langer doen om aan het eind van de schaal te komen met daarbij het punt dat deze groep de eerste snellere groei niet heeft gehad! In de bijlage staan enkele voorbeelden. In deze voorbeelden kun je in de grafieken de verschillen zien.

Wij hebben op een compensatie voor deze groep aangestuurd, daar gaat jullie werkgever niet in mee.

De loonsverhoging
BP RR wil een marktconforme loonsverhoging bieden met daarbij de nadrukkelijke koppeling dat deze alleen geboden wordt wanneer wij, lees jullie, akkoord gaan met de aanpassingen in de merit. Als jullie daarmee instemmen, dan ligt het volgende loonbod bij een 2-jarige cao op tafel:
  • Per 1-4-2019      3% structureel
  • Per 1-4-2020      2,5% structureel
Deze percentages zijn inderdaad marktconform, maar zonder compensatie vanwege de aanpassingen in de merit vinden wij het bod te mager.

Dat is de reden dat wij gezegd hebben dat het gehele bod wat op tafel ligt voor ons zeker geen resultaat is maar een eindbod! BP RR stuurt ons snel de tekst van het eindbod.

Overige punten
Natuurlijk is op een aantal punten wel overeenstemming te bereiken. Maar ook zijn een behoorlijk aantal voorstellen uit onze voorstellenbrief afgewezen. Wat allemaal precies is besproken, naast de merit en het loon, gaan wij uitvoerig met jullie bespreken tijdens de ledenvergaderingen.

Ledenvergaderingen
Het is nu de hoogste tijd om met jullie, de leden van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie, het complete verhaal te bespreken, het eindbod dus, en dan jullie oordeel te horen. Daarom nodigen wij jullie uit voor een tweetal ledenvergaderingen:

Datum:           donderdag 26 september
Tijden:            10.00 uur en 19.30 uur
Locatie:          LET OP!
Carlton Oasis, Curieweg 1, Spijkenisse

Het zal jullie duidelijk zijn dat de aanwezigheid op de ledenvergaderingen zeer gewenst is.
Jullie mening over het eindbod geeft ons de mogelijkheid een duidelijk signaal aan BP RR te geven.

Dus tot ziens op 26 september aanstaande in het Carlton Oasis hotel.


Mede namens Egbert Schelenberg FNV en de onderhandelingsdelegatie,
CNV Vakmensen
Piet Verburg 
p.verburg@cnvvakmensen.nl                                                  

Nog geen lid wordt lid en beslis mee over de cao www.cnvvakmensen.nl             

Downloads