Bondsraad CNV Vakmensen: kabinet moet ingrijpen in hoge energierekening

Het kabinet moet snel ingrijpen, nu huishoudens en bedrijven geconfronteerd worden met torenhoge energierekeningen. Die oproep doet de bondsraad van CNV Vakmensen vandaag.

Grote problemen

De plotselinge stijging van de gasprijs zorgt nu al voor grote problemen, constateert de bondsraad die vandaag bijeen is. Er zijn nu al bedrijven die de productie gedeeltelijk hebben stilgezet en werknemers naar huis hebben gestuurd. Als de prijzen op dit hoge niveau blijven of nog verder stijgen, komen bedrijven en daarmee de werkgelegenheid in grote problemen. Ook veel huishoudens, met name de lagere inkomens, worden zenuwachtig van de berichten over een almaar oplopende energierekening.

Snel duidelijkheid

De bondsraad roept het kabinet daarom vandaag in een aangenomen motie op om snel duidelijkheid te geven over een actieplan om de kostenstijging binnen de perken te houden. Dat kan onder andere door de energiebelasting stevig te verlagen.

Als de prijzen op dit hoge niveau blijven of nog verder stijgen, komen bedrijven en daarmee de werkgelegenheid in grote problemen.

Bondsraad CNV Vakmensen