Bonden geïnformeerd over situatie Swedish Match

Afgelopen week zijn de vakorganisaties FNV en CNV Vakmensen door jullie werkgever geinformeerd over de ontstane situatie. Ons is duidelijk geworden dat de oorlog in Oekraïne hele directe gevolgen heeft voor de afzet van de door jullie geproduceerde producten in Rusland. Het besluit om volledig terug te trekken uit de Russische markt zal ook zijn effect hebben op de werkgelegenheid in Nederland. Iets dat de directie ook met jullie gedeeld heeft. 

In de komende periode zullen wij de gesprekken met de werkgever en de ondernemingsraad intensiveren om inzicht te krijgen in de precieze gevolgen. Daarnaast zullen we ons richten  op het maken van afspraken over het opvangen van de gevolgen van een reorganisatie in een sociaal plan. Uiteraard kunnen jullie als leden rekenen op de bijstand van de vakbond. In eerste instantie in het proces om te komen tot goede afspraken en vervolgens op individueel gebied.

In de komende periode zal ik jullie met nieuwsberichten op de hoogte houden van de voortgang. Ook kan ik mij voorstellen dat je in de tussentijd met een heleboel vragen zit. Voel je in dat geval vrij om mij een e-mail te sturen of telefonisch contact te zoeken op onderstaande contact gegevens. Ik sta je graag te woord, ook als je geen vragen hebt en alleen even je verhaal kwijt wilt.

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl