Bijeenkomsten Apotex op dinsdag 8 oktober

Twee weken geleden kregen we het schokkende nieuws dat de directie van plan is om de Apotex vestiging in Leiden te sluiten. In september 2020 dreigen alle medewerkers hun baan te verliezen. Volgende week, op dinsdag 8 oktober, gaan we met jullie hierover in gesprek.

Ondernemingsraad en vakbond
De ondernemingsraad heeft inmiddels een zogenaamde adviesaanvraag ontvangen. Aan hen de zware taak om ‘nut en noodzaak’ van het voorgenomen besluit te beoordelen. CNV Vakmensen gaat onderhandelen over een Sociaal Plan. Onze taken zijn dus gescheiden maar we proberen zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken. Om onze krachten te bundelen hebben we ook de FNV uitgenodigd om aan te sluiten.

Sociaal Plan
In een Sociaal Plan (SP) worden afspraken gemaakt om de gevolgen van ontslag zo goed mogelijk op te vangen. Zo’n SP moet in ieder geval een ‘werk naar werk’ regeling bevatten: een budget voor outplacement en begeleiding, en voor scholing en opleidingen. Daarnaast willen we een ruime ontslagvergoeding, om verlies van inkomen te compenseren.

Actielidmaatschap
Samen staan we sterk: hoe meer leden we hebben des te beter de afspraken die we kunnen maken. Daarom biedt CNV Vakmensen een actielidmaatschap aan. Als je nú lid wordt heb je direct recht op alle voordelen van het lidmaatschap, inclusief persoonlijke juridische ondersteuning. Je moet dan wel minstens 1 jaar lid blijven. Dit aanbod geldt tot 1 januari 2020, dus meld je vandaag nog aan!

Bijeenkomsten
Voordat we gaan onderhandelen over een SP willen we natuurlijk eerst met jullie praten. Daarom organiseren we op dinsdag 8 oktober twee bijeenkomsten. Zoals gezegd, samen staan we sterk, dus we hopen dat jullie allemaal komen. Iedereen is welkom, ook als je (nog) geen lid van CNV Vakmensen bent!

Bijeenkomsten zijn op:

8 oktober 2019
Locatie: Apotex Nederland BV in Leiden
Aanvang:
Van 13:30 uur tot 14:30  uur en van 21:00 uur tot 22:00 uur

Graag tot dan!

CNV Vakmensen
Peter Bloemendaal, bestuurder
T. 06 204 71 887
E. p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl