Al het nieuws

Albron wil zoveel mogelijk banen behouden

Albron wil zoveel mogelijk banen behouden maar tegen welke voorwaarden? Vorige week hebben we weer een gesprek gehad over de impact van de coronapandemie op de bedrijfsvoering van Albron.

Dat de pandemie grote invloed heeft op de sectoren waar Albron actief is, mag duidelijk zijn en ook Albron wordt geraakt. Zoals jullie wellicht al hebben gehoord in de videoboodschap van de directie probeert Albron zoveel mogelijk medewerkers te behouden, maar de directie is ook van mening dat dit ook om een keuze van jou als medewerker vraagt.

CNV Vakmensen wil zich hard maken voor goede oplossingen en regelingen die nodig zijn om de gevolgen voor de werknemers zo goed mogelijk te regelen. Flexibiliteit kan een deel van de oplossing zijn maar dit heeft wat de vakbond betreft wel grenzen. In de gesprekken of onderhandelingen daarover zal jouw vakbond zich sterk maken voor het belang van de werknemer.

In de contract-catering dreigen veel ontslagen in de komende maanden. CNV Vakmensen ziet ook oplossingen gericht op omscholing naar andere sectoren en zet in om daarover nadere afspraken te maken.

Binnenkort gaat CNV Vakmensen met overige vakbonden en de Ondernemingsraad met jouw werkgever in overleg om de sociale gevolgen met elkaar te bespreken. We maken ons hard voor het behartigen van jouw belangen als werknemer!

Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Het is nu nog te vroeg voor bijeenkomsten met leden (nog los gezien van de beperkte mogelijkheden vanwege de RIVM-regels).

Heb je suggesties voor goede oplossingen, vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met mij of de kaderleden. Laat de nieuwsbrief ook eens lezen aan jouw collega die zich graag wil aansluiten bij een vakbond die onderhandelt over jouw arbeidsvoorwaarden. CNV Vakmensen houdt je op de hoogte!

Peter de Jong
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 67
E: p.dejong@cnvvakmensen.nl