Al het nieuws

Akkoord bereikt over Sociaal plan Novoferm

CNV Vakmensen heeft samen met FNV Metaal een akkoord bereikt met Novoferm voor een sociaal plan. Met het bereikte akkoord is er een sociaal vangnet geregeld voor de medewerkers van Novoferm die hun baan kwijtraken door de reorganisatie.

Eind januari zijn we door Novoferm uitgenodigd om hen de gevolgen van de reorganisatie te bespreken. Vorige week heeft CNV Vakmensen samen met FNV Metaal een akkoord bereikt voor een sociaal plan.

Belangrijkste afspraken
De belangrijkste afspraken in het bereikte akkoord zijn:

  • de looptijd van het sociaal plan is 26 maanden (1 april 2021 tot 1 juni 2023);
  • De beëindigingsvergoeding bedraagt tweemaal de wettelijke transitievergoeding, met een maximum van €168.000;
  • Afspraken over een budget van €2.500 voor een begeleidingstraject van-werk-naar-werk.

Naast deze afspraken zijn er nog meer afspraken gemaakt. De volledige tekst van het sociaal plan is in bijlage toegevoegd.

Stemmen
Als lid van CNV Vakmensen heb jij het laatste woord. Door gebruik te maken van je stemrecht kun je ons laten weten wat jij van het bereikte akkoord vindt. Het akkoord bevat veel goede afspraken. Ook de beëindigingsvergoeding is behoorlijk hoger dan wat in de wet is geregeld. 
Wij leggen daarom dit bereikte akkoord met een positief stemadvies aan jullie voor. Je kunt tot en met vrijdag 26 februari 12:00 uur stemmen. Klik hier om meteen digitaal te stemmen.  

Toelichting op 25 februari en op 26 februari
Wil je eerst een toelichting op het bereikte akkoord ontvangen, dan kun je een digitale bijeenkomst bijwonen op die wij samen met FNV Metaal organiseren en waarin wij het bereikte akkoord toelichten.
De digitale bijeenkomst is op donderdag 25 februari en start om om 19:00 uur.
Wil jij deze bijeenkomst bijwonen, meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar mij.

Heb je echt niet de mogelijkheid om de digitale bijeenkomst bij te wonen, dan zal er op vrijdag 26 februari om 11.00 uur in de OR-kamer een bijeenkomst worden georganiseerd. Ook voor deze bijeenkomst moet je je aanmelden door een mail te sturen naar mij.
Leden die op vrijdag 26 februari aanwezig zijn bij de toelichting in de OR-kamer kunnen dan ook hun stem uitbrengen.

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5186 4265 / E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

 

Downloads