Acties Sodexo gaan door

De acties bij Sodexo Altys om een fatsoenlijke overdracht van het werk van Sodexo naar het consortium, bestaande uit Engie, Structon en Croonwolter&Dros voor elkaar te krijgen gaan door. Acties ook om niet alleen bij deze overgang, maar ook naar de toekomst, duidelijk te maken dat het anders moet.

Mediation afgewezen

Het verzoek om bemiddeling van de bonden aan KLM en de nieuwe opdrachtgevers is door hen afgewezen (allen hebben aangegeven geen partij te zijn, alleen Sodexo stond er voor open) wat geen goed teken is voor de oplossingsbereidheid van partijen. Liever veel maatschappelijke schade dan maatschappelijke verantwoordelijkheid, lijkt het adagium. Ons bonden rest dan ook niets anders dan nog steeds op alle manieren aan een oplossing te werken. Dat doen we samen met jullie.

Komende dagen
Komende dagen gaan we weer in actie. Er komt een estafettestaking op het milieucentrum, het document center, QRT en de kledeingsverstrekking. Daarnaast gaan we de komende dagen zoveel flyeren op Schiphol dat helemaal niemand meer ons heen kan. We gaan ook steun vragen voor jullie: https://klmtakescarebijtenders.nl

Natuurlijk blijft het bij ons niet alleen bij acties. Naast ons afgewezen mediationverzoek hebben we inmiddels ook een klacht ingediend bij de Code Verantwoord Marktgedrag, want wat er hier allemaal gebeurt vinden we onacceptabel. Wil je dat allemaal nog eens nalezen, werp dan gerust een blik op de bijlages (ter info: het afgewezen mediationverzoek is niet alleen naar KLM gestuurd, maar ook naar Sodexo en de drie consortiumpartijen).

Kortom, reken er maar op dat wij zowel langs de diplomatieke als de actielijn er alles aan gaan doen om de in onze ogen erg onfatsoenlijke omgang met de contractwisseling bij KLM van de werkgeverspartijen teniet te doen.

Houd je mail dus in de gaten!

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen bel of mail gerust met Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Downloads