Al het nieuws

Actief worden in verantwoordingsorgaan Bpf MITT

Heb jij er wel eens overgedacht om je namens CNV Vakmensen kandidaat te stellen voor het verantwoordingsorgaan (VO)? Wellicht denk je nu: verantwoordingsorgaan, wat is dat, wat doet dat?

Verantwoordingsorgaan VO


Het verantwoordingsorgaan (VO) vertegenwoordigt de deelnemers, de pensioengerechtigden en de werkgevers van Bpf MITT. Als lid van het VO ben je betrokken bij diverse pensioenonderwerpen en breng je advies uit over de beleidskeuzes voor de toekomst.

Bpf MITT


Bpf MITT is opgericht met het doel de pensioenregelingen van de uitgesloten werkgevers uit te voeren. hetfonds behartigt daarmee de pensioenbelangen van de deelnemers. Bpf MITT heeft een deelnemersbestand van ongeveer 20.000 actieve deelnmers, 63.000 gewezen deelnemers en 52.001 pensioengerechtigden.

Binnenkort zijn er verkiezingen voor leden van het verantwoordingsorgaan. De vertegenwoordiging van pensioengerechtigden is vanuit CNV Vakmensen al ingevuld. Er is dringend behoefte aan vertegenwoordiging vanuit de werkenden (actieve en gewezen deelnemers).

Vind jij het leuk om:


  • je kennis op dit gebied te verbreden
  • actief op het pensioengebied mee te werken
  • de mogelijkheid hebben om adviesplichtige besluiten van Bpf MITT te beinvloeden
  • samen te werken in een team met de andere leden van VO
  • je kennis en ervaring in te zetten voor CNV Vakmensen
  • de mogelijkheid te krijgen om cursussen te volgen
  • de pensioenwereld van dichtbij te leren kennen?
Dan is lid worden van het verantwoordingsorgaan wellicht iets voor jou.

Ben jij:


lid van CNV Vakmensen en actieve deelnemer in Bpf MITT of een gewezen deelnemer (de zogenaamde slaper) met pensioenopbouw bij Bpf MITT:

Stel je dan kandidaat vóór 6 december 2021



De taken en bevoegdheden van het VO en de werkwijze vind je in de bijlage. Hierin staat ook uitgebreider de rol van VO toegelicht.
Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen met daarbij korte motivatie, je cv en naam en lidnummer naar k.huntjens@cnvvakmensen.nl.

Is deze oproep niets voor jou maar wil je wel actief worden binnen de sector, bijvoorbeeld als kaderlid, lid van cao-commissie of iets anders? Ook dan is een reactie van harte welkom.


Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
E.: k.huntjens@cnvvakmensen.nl
M.: 06 47 82 68 77

Downloads