Al het nieuws

Abbott - stemming Sociaal plan

VERLENGING SOCIAAL PLAN Abbott kent een doorlopend sociaal plan, dat gebruikt wordt bij reorganisaties. Handig, want dan hoeft er niet iedere keer onderhandeld te worden en weten zowel werknemer als werkgever waar ze op moeten rekenen. Op 31-12-20 eindigt het huidige plan en Abbott zo graag een verlenging overeenkomen. Maar niet onder gelijkblijvende voorwaarden.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT
De onderhandelingen hebben resultaat gehad. Geen juichend resultaat, want dan hadden we wel een principe akkoord gesloten. Abbott wilde per sé versoberen en alhoewel FNV en CNV daar geen aanleiding toe zien in de bedrijfsresultaten, zijn we er toch mee akkoord gegaan. Waarom? Omdat het onze inschatting is dat we zonder versobering geen doorlopend sociaal hadden kunnen afspreken en wij denken dat je daar uiteindelijk toch beter mee af bent.  We gaan je vertellen wat de wijzigingen worden ten opzichte van het huidige plan en alvast een spoiler: er zitten ook een paar verbeteringen in.

VAKBONDSLEDEN BEPALEN
Wij zijn dus maar matig enthousiast over dit onderhandelingsresultaat, maar wij schatten wel in dat het met praten alleen niet zal verbeteren. En dus leggen we dit onderhandelingsresultaat neutraal aan je voor. Lees alle info, stel eventueel je vragen over dit resultaat (via de kaderleden of via onderstaande e-mail) en breng vervolgens je stem uit. Je stem uitbrengen kan via deze link

De volledige nieuwsbrief tref je aan in de bijlage.

Mede namens: Dave Reinhard, kaderlid CNV Vakmensen: david.reinhard@abbott.com

Erik Maas,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2145
E.  e.maas@cnvvakmensen.nl

Downloads