Al het nieuws

Abbott Biologicals B.V. in Olst

Zoals jullie misschien al weten heeft Margriet van der Vlist, huidig CNV Vakmensen kaderlid en bijzitter bij de cao-onderhandelingen, op 24 mei a.s. haar laatste dag gehad bij Abbott Biologicals B.V. in Olst.

Wij zoeken momenteel een opvolger om CNV Vakmensen te vertegenwoordigen op de werkvloer in Olst en wellicht bij interesse aansluit bij de cao onderhandelingen namens de site Olst.

Als CNV Vakmensen kaderlid organiseer je de medewerkers- of leden-bijeenkomsten in Olst. In overleg met de vakbonden kan je in Olst de kantine reserveren voor een bijeenkomst. Afhankelijk van de aard van het overleg, is dit voor alle medewerkers of alleen voor leden.

Communicatie:
Voor de communicatie omtrent de cao (of andere vakbondsaangelegenheden) is het belangrijk dat de nieuwsbrieven worden uitgeprint en in de koffie- of pauzeruimtes worden neergelegd. Margriet stuurde voorheen de nieuwbrieven naar de vakbondsleden. Zij zorgen dan voor verspreiding op diverse afdelingen, terwijl Margriet gebouw OAE/OAA voor haar rekening neemt. In overleg kan dit natuurlijk altijd aangepast worden.

CNV Vakmensen Kaderacademie:
Als geen ander beseft CNV Vakmensen hoe belangrijk kaderleden zijn voor het vakbondswerk. Op dit moment zijn maar liefst 5.000 vrijwilligers in allerlei kaderfuncties actief. CNV Vakmensen wil hen zo goed mogelijk voorzien van kennis en vaardigheden voor hun belangrijke taak. Dat doen we via onze Kaderacademie, die gratis trainingen en vaardigheidsworkshops verzorgt.

De Kaderacademie biedt 7 verschillende trainingen (gratis) aan:

Mastertraject

Het Mastertraject bestaat op zijn beurt uit een viertal losse trainingen:

  • Introductie van de bond
  • Cao, arbeidsrecht en sociale zekerheid (vol, aanmelden niet langer mogelijk)
  • Ambassadeur van de bond
  • Communiceren met je achterban (vol, aanmelden niet langer mogelijk)

Je volgt deze trainingen samen met kaderleden uit andere bedrijven en sectoren. Zo hoor je meteen hoe het eraan toegaat in andere branches en bouw je bovendien aan je vrijwilligersnetwerk. Heb je alle 4 de trainingen gevolgd, dan ontvang je tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat Masterkaderlid. Voor meer informatie: https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/kaderacademie.

Graag horen wie CNV Vakmensen op de werkvloer in Olst zou kunnen vertegenwoordigen, mail bij interesse daarvoor naar e.maas@cnvvakmensen.nl.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 60 2145
E: e.maas@cnvvakmensen.nl