Aankondiging reorganisatie Neways

Afgelopen maandag is CNV Vakmensen geïnformeerd over de aankondiging van een reorganisatie bij NME in Echt. Door de reorganisatie gaan veel banen verloren. Treurig nieuws voor de medewerkers die het betreffen. Wij gaan nu samen met de andere vakbonden in overleg met Neways over een sociaal plan.

Al jaren kampt NME in Echt met tegenvallende resultaten en een omzet die structureel een dalende trend laat zien. De prognoses voor 2021 zijn volgens Neways niet goed en de conclusie is dat er nu ingegrepen moet gaan worden om de werkgelegenheid in Echt te behouden. Deze ingreep gaat gepaard met banenverlies. Veel banen in Echt zullen gaan verdwijnen. Treurig nieuws voor de mensen die hun baan gaan verliezen.

Sociaal plan
De adviesaanvraag voor de reorganisatie is ingediend bij de ondernemingsraad. CNV Vakmensen is samen met de andere vakbonden FNV en De Unie uitgenodigd om te overleggen over een sociaal plan. Op donderdag 3 december zal het eerste overleg gaan plaatsvinden.

Contact
Werk jij bij NME in Echt, dan kom ik graag met je in contact. Samen kunnen we dan overleggen over de invulling van het sociaal plan. Je kunt contact met mij opnemen door mij te bellen of een mail te sturen. Mijn contactgegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Samen sterker!
Jij bent al lid van CNV Vakmensen. Als lid van CNV Vakmensen mag je meepraten over het sociaal plan. Ook kun je met al je vragen bij ons terecht. Misschien wil je collega ook meepraten over het sociaal plan. Maak je collega dan lid van CNV Vakmensen, samen staan we sterker! Zeker nu. Voor meer informatie kijk op http://www.cnv-ledenwerven.nl/.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl