Al het nieuws

3e ronde cao M&T: weinig beweging en groot gat!

Op dinsdag 8 mei zijn de gesprekken tussen CNV Vakmensen en de werkgevers in de Metaal en Techniek weer hervat. De conclusie van weer een lange dag onderhandelen is dat het gat nog altijd heel groot is. Er moet nog veel gebeuren om tot een akkoord voor een nieuwe cao te komen.

Groot gat
De onderwerpen die zorgen voor het grote gat zijn onder andere de verhoging van de leeftijdsgrenzen voor verplicht overwerk, ontwikkeling van vakmensen en extra leeftijdsvakantie naar 58 jaar. Daarnaast is ook de 80-90-100-regeling een lastig onderwerp geworden. Wij willen hier een recht van maken voor alle werknemers terwijl de werkgevers deze regeling liefst willen afschaffen.

Wat betreft loon zijn we nog niet verder gekomen. Wij eisen 4% loonsverhoging en 1% voor een persoonlijk opleidingsbudget. De werkgevers hebben tot nu toe nog geen loonbod gedaan, dus we hebben nog geen idee waar dat heen gaat.

Kijk-en-vergelijk
Kijk voor de complete kijk-en-vergelijk en de hele nieuwsbrief op Je Achterban.
Laat ook weten hoe jij er in staat. Ben je het met ons eens? Of misschien vind je wel dat de werkgevers gelijk hebben? De onderhandelingen voeren wij namens jullie, onze leden, daarom blijven wij vragen om jullie standpunten.

Hoe meer leden, hoe groter onze (dus jouw) invloed. Omdat CNV Vakmensen 125 jaar bestaat, trakeert CNV VAkmensen.
Kijk hier wat het voor traktatie is!