2e onderhandelingsronde M&T: weinig bereikt!

Gisteren onderhandelden we verder voor de cao Metaal en Techniek. We hebben weinig concreets bereikt, maar wel inzicht gekregen in de verschillen tussen de voorstellen van CNV Vakmensen en de ideeën van de werkgevers. Als de werkgevers hun ideeën kunnen doorvoeren wordt het een kwestie van inleveren
Werknemers zijn ‘veel vitaler dan tientallen jaren geleden’, daarom wil jouw werkgever de leeftijdsgrenzen opschuiven richting de aow-leeftijd. Daarnaast is het generatiepact volgens hen een mislukking. CNV Vakmensen zet juist in op het generatiepact, het moet een recht worden voor alle werknemers!

Zo zijn er meer punten waarop we het nog niet eens zijn. Op Je Achterban Metaal en Techniek lees je wat er allemaal besproken is en vind je een tabel waarin je de voorstellen van CNV Vakmensen en die van de werkgevers gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Lees het verslag en laat jouw reactie achter op www.jeachterban.nl/metaaltechniek

Overgangsregelingen PMT verlengd
Vakbonden en werkgevers hebben gisteren het besluit genomen om de overgangsregelingen van PMT te verlengen tot en met 31 december 2019. Zo weten bedrijven en PMT waar ze aan toe zijn. De regeling liep anders binnenkort af.

Op 8 mei aanstaande praten we verder en hopen we daadwerkelijk stappen te kunnen zetten in de richting van een goede nieuwe cao in de Metaal en Techniek.

CNV Vakmensen
Marco Hietkamp, cao-onderhandelaar