Al het nieuws

28 september is er weer Spreekuur CNVLokaal te Assen

Grotere onzekerheid door coronacrisis. De pandemie heeft het leven van vele mensen een donkere schaduw gegeven. Er ontstond enorm veel onzekerheid in het vinden van  juiste oplossingen, welke vaak niet eenvoudig waren en zijn. De één rouwt, de ander is zijn baan kwijt. Er zijn mensen die verplicht minder moeten zijn gaan werken, terwijl er ook mensen zijn die geen bedrijf meer hebben.
Het contrast is enorm. Zo hebben we ook te maken met mensen die positief zijn en hun bedrijf hebben zien groeien, terwijl een ander verplicht een nieuwe baan heeft gevonden en nooit meer terug wil.

Wat we vooral niet moeten vergeten tijdens deze pandemie is dat er vele mensen zijn die een emotionele klap hebben gekregen, hetzij door hierboven beschreven, hetzij door het verlies van hun dierbare.
Bij het overlijden van onze dierbaren hebben wij te maken en hebben wij ons te houden aan regels, opgelegd door de Overheid. Deze regels zijn maar al te vaak niet eenvoudig. Het beperkt ons om op een plechtige wijze afscheid te mogen nemen van onze dierbare en dit is onverteerbaar. Dit gun je niemand. Hoe lang mag iemand rouwen.

Door dit alles zijn wij al een lange tijd in onzekerheid en niet wetende waar we naar toe gaan. Corona heeft ons vertrouwde leventje flink in de war gegooid.
We zien ineens vele dingen anders, onze werkplek thuis, we zien elkaar vierentwintig uur per dag en dit geeft aanpassingen in de breedste zin van het woord.

Toch moeten we weer naar het nieuwe normaal. Ondanks dat Covid-19 niet is opgelost moeten we voorwaarts plannen maken daar waar mogelijk. Wel moeten we de voorschriften naleven “anderhalve meter”, bij een hoestje/koorts enz. blijven we thuis, komen we ook niet op het spreekuur.

Wij als team CNVLokaal hebben gemeend om toch binnenkort weer een spreekuur te organiseren rondom werk en inkomen. Heb je vragen over werk en inkomen? Schroom niet en kom langs om ze te stellen.

CNVLokaal is onderdeel van CNV Vakmensen en organiseert elke laatste dinsdag van de maand spreekuur bij jou in de buurt.

Wij nodigen je uit om langs te komen op: 

DINSDAG 28 SEPTEMBER 2021

Waar: Buurthuis ’t Markehuus, Scharmbarg 35,9407 EA Assen
Tijdstip: 18:00 tot 19:30 uur
Wanneer:  28 september en elke laatste dinsdag van de maand met uitzondering van de feestdagen

CNVLokaal wordt georganiseerd door drie enthousiaste kaderleden uit de regio.

Graag tot snel!

CNVLokaal