Al het nieuws

24-uursstaking in regio Amersfoort. Doe mee, het is jouw cao!

Doe mee met de staking in regio Amersfoort, Bunschoten, Hilversum, Nijkerk en omgeving. In de afgelopen maanden hebben de werknemers al gestaakt bij Voestalpine (Polynorm) en VSH Fittings. Nu doen meer bedrijven in de regio mee!
Waarom staken we voor een cao Metalektro?
Werkgevers in de Metalekro gebruiken de cao-onderhandelingen om het hakmes in de arbeidsvoorwaarden van elke werknemer te zetten. Of het nu gaat om een fatsoenlijke loonsverhoging, bescherming tegen steeds absurdere werktijden of gezond de eindstreep halen. Werkgevers laten zien geen respect en waardering te hebben voor werknemers die zich meer dan 100% inzetten voor het bedrijf.

Genoeg is genoeg

De omzet en de winsten in de sector stijgen weer. Intussen werken werknemers zich een slag in de rondte om aan de stijgende productie te voldoen. Fatsoen kost geen geld, en als het wel geld kost hebben vakmensen dat verdiend. Er is geen enkel zicht op een fatsoenlijke cao. De werkgevers willen dat we die cao komen halen. Dat gaan we doen!

Tijd voor actie
Werkgevers willen geen eerlijke loonsverhoging geven of het recht op het generatiepact afspreken. Ook zien zij geen enkele reden om belastend werk - en zware roosters aan te pakken en hier afspraken over te maken. Wij willen een einde maken aan de race naar beneden. De concurrentie over de ruggen van het personeel moet stoppen. Tijd voor actie! Wie niet luisteren wil moet maar voelen! Het is niet anders.

WIJ ROEPEN JOU OP OM 24 UUR TE STAKEN
De 24-uursstaking start op donderdag 25 maart om 23:00 uur en eindigt op vrijdag 26 maart om 23:00 uur.

INSCHRIJVING DRIVE THROUGH/RIJD DOOR STAKING VRIJDAG 26 MAART TUSSEN 09:00 en 11:00 uur op parkeerplaats Twiszt, De Kronkels 12a te Bunschoten

CORONAPROOF
Kom met de auto en neem mee:

  • je volledig ingevulde CNV-stakingsformulier (eerder ontvangen)
  • je IBAN-nummer (bankpas)
Staken is veiliger dan doorwerken
We staken anders dan normaal. Wel is het zaak dat je je als staker registreert, zodat je in aanmerking komt voor de stakingsuitkering. We richten een stakingsstraat in, waar je het stakingsformulier vanuit de auto kunt inleveren.

Staken is een werknemersrecht
Je hoeft vooraf niet te melden dat je gaat staken. Dat hebben wij al laten weten aan de werkgevers. Dus ook namens jou. Staken is gewoon een werknemersrecht.

HOUD JE AAN DEZE REGELS TIJDENS DE DRIVE THROUGH STAKING

ZORG DAT JE GEGEVENS KLOPPEN
Controleer op cnvvakmensen.nl/mijncnv of je gegevens kloppen. Staat de juiste werkgever genoemd en klopt je bankrekeningnummer? Wijzig je gegevens wanneer die onjuist zijn. Zonder bekend bankrekeningnummer kan de stakingsuitkering niet worden betaald. Heb je nog geen account, maak er dan direct één aan.

STAKINGSFORMULIER
Anders dan normaal krijg je nu het stakingsformulier thuisgestuurd. Vul dit formulier thuis in. Het ingevulde formulier lever je in bij de stakingsstraat. Zo vraag je een stakingsuitkering aan.

KOM MET DE AUTO NAAR DE STAKINGSINSCHRIJVING
Heb je geen auto, rij dan met een collega mee. Je mag met maximaal 2 mensen in de auto. Doe een mondkapje op!

BLIJF IN DE AUTO
En volg de instructies op van de ordedienst (zij dragen een blauw hesje). Blijf niet hangen, stap niet uit en rij direct na afgeven van het stakingsformulier weer naar huis.

OP DE FIETS?
Heb je geen auto en kun je absoluut niet meerijden met een collega? Wij hebben een speciale straat ingericht voor fietsers. Volg de instructies op van de ordedienst (zij dragen een blauw hesje). Houd 1,5 meter afstand. Fiets direct na afgeven van het stakingsformulier weer door.

VEILIG STAKEN KUNNEN WE ALLEEN MET JOUW MEDEWERKING. HOUD JE AAN DE AANWIJZINGEN VAN DE ORDEDIENST!