18 maart: Samen voor een eerlijk pensioen

Het pensioenstelsel in Nederland moet worden gemoderniseerd. Dat is verstandig, omdat Nederland is veranderd sinds we met z’n allen geld op zij gingen zetten voor onze ‘oude dag’.
Maar over hoe we die modernisering het beste kunnen uitvoeren, zijn vakbonden het niet eens geworden met de regering. De regering is, als maker van (pensioen)wetten, mede verantwoordelijk. Er is veel en zeer intensief onderhandeld. We kwamen er niet uit, de regering wilde niet voldoende geld vrijmaken. Werknemers zouden de dupe worden van de verandering.

Logisch dat wij als vakbond, als CNV Vakmensen, dat niet accepteren.

Daarom organiseren we op 18 maart overal in het land manifestaties. Om duidelijk te maken dat het anders moet. Mét een goede overgangsmaatregel.

Met de bijeenkomsten willen we de regering duidelijk maken dat werknemers - én gepensioneerden - een goed en eerlijk pensioenstelsel verdienen. Een stelsel met eerlijke kansen op indexatie en waardegroei. En ook een stelsel waarbij je de kans krijgt om op een eerlijk en gezond moment te stoppen met werken.

De belangrijkste speerpunten:
1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar
2. Maak eerder stoppen voor zware beroepen mogelijk
3. Indexatie voor elke generatie door eerlijke rekenregels

Ook bij Albert Heijn Logistics roepen wij iedereen op om deel te nemen aan de manifestaties die wij organiseren. Dit kan je in eigen tijd doen, maar je mag er ook voor kiezen om te gaan staken. Hierover hebben we deze week jouw werkgever een aanzeggingsbrief gestuurd. 

Wij roepen de leden van Albert Heijn Logistics op om deel te nemen aan de actiedag op 18 maart 2019. Dus: KOM DEZE DAG NAAR ÉÉN VAN DE REGIONALE PENSIOENBIJEENKOMSTEN!

Locaties:

Amsterdam, Beursplein/Dam, 10.00 uur
Arnhem, Markt kruising Turfstraat tegenover Provinciehuis, 14.00 uur
Eindhoven, Stadswandelpark, Alberdink Thijmlaan, 11.00 uur
Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein, 12.00 uur
Groningen, Grote Markt, 11.30 uur
Leeuwarden, Wilhelminaplein, 11.30 uur
Utrecht, Jaarbeursplein, 09.30 uur
Rotterdam, Ahoy, 12.00 uur

Wanneer je gaat staken, meldt dit dan bij jouw leidinggevende en registreer je als staker bij de speciale stand op één van de bovengenoemde locaties. Wil je in eigen tijd naar één van de bijeenkomsten komen, maar ben je wel ingeroosterd, dan moet je er een vrije dag voor opnemen. 

Ga voor meer informatie naar www.cnvvakmensen.nl/18maart en doe mee.


Voor vragen kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer