18 maart Pensioen-/AOW-manifestatie Ahoy Rotterdam

Aanstaande maandag 18 maart organiseren vakbonden in het hele land actiebijeenkomsten, stakingen en werkonderbrekingen, om zo de AOW-leeftijd en de pensioenregelingen met kracht onder de aandacht van de politiek te brengen.

Komende maandag willen samen met jullie van de pensioenmanifestatie te Ahoy een groot succes maken. Door massale aanwezigheid door Rotterdamse werknemers gaan we een krachtig signaal zenden naar politieke partijen en de landelijke pensioenonderhandelaars.  

Een grootse opkomst is daarbij van groot belang. Niet alleen in het belang van werkenden maar ook in het belang van jullie werkgevers. Immers als we de regering haar gang laten gaan werken moeten we in de toekomst met onze rollator naar het werk. Dat kan niet de bedoeling zijn.  

Manifestatie te Rotterdam (Ahoy)
In Rotterdam organiseren we op 18 maart een manifestatie in Ahoy. Vanaf 12.00 uur hebben we een programma met sprekers, wij zullen ook de politiek aan de tand voelen. Inloop vanaf 10.30, stakers kunnen zich dan ook inschrijven. 

Het was de bedoeling aansluitend naar Den Haag te gaan, om daar aan te sluiten bij een demonstratie van de Veiligheidsbonden. De gemeente Den Haag heeft echter tot dusdanige veiligheidsmaatregelen voor die demonstratie besloten, dat het organisatorisch niet mogelijk is voor de Rotterdamse actievoerders om naar Den Haag te gaan. Daarom is gezamenlijk met de vakcentrales en de veiligheidsbonden besloten om de trip naar Den Haag af te blazen. We sluiten vanuit Rotterdam dus niet aan bij de demonstratie van de veiligheidsbonden in Den Haag. 

In plaats daarvan halen we “Den Haag” naar Rotterdam, we hebben de leiders van de politieke partijen uitgenodigd om naar Rotterdam te komen. Onze manifestatie in Rotterdam krijgt daarmee een landelijk karakter. De eerste toezeggingen zijn binnen. 

Laten we er samen een mooie en krachtige manifestatie van maken! 

CNV Vakmensen
Team Rotterdam
Tjeerd Orie
Bestuurder
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl