18 maart landelijke actie voor jóuw pensioen

Je hebt het vast al gelezen of gehoord: op maandag 18 maart organiseren de vakbonden, waaronder CNV Vakmensen/CNV Beveiliging een landelijke actiedag. Wij komen in actie voor ons/voor jóuw pensioen!

Het overleg tussen overheid, werkgevers en werknemers over de toekomst van ons pensioenstelsel is vastgelopen. Dit omdat de overheid onder andere weigert te bewegen op het gebied van pensioenleeftijd en de zware beroepen. CNV Beveiliging vindt dat:

  • als je werkt, moet je op tijd kunnen stoppen met werken
  • de AOW-leeftijd moet worden bevroren
  • eerder stoppen dan op je AOW-leeftijd moet kunnen zonder boetes
  • iedereen moet mee kunnen doen aan pensioen

Maar moeten wij ons stelsel wel veranderen. Het is toch het beste ter wereld? En moeten wij als beveiligers ons dan geroepen voelen om in actie te komen? Het antwoord is volmondig JA!
Het beveiligingspensioen is een hele sobere pensioenregeling. Ook als je je hele leven werkt, mag je onderaan de streep als beveiliger blij zijn als je inclusief de AOW, 50% van je laatste salaris overhoudt. Juist omdat je AOW zo’n belangrijke pijler is voor je pensioen, is het belangrijk dat dat goed geregeld is.
En dan de vraag, is beveiligingswerk zwaar werk? Wij denken van wel, altijd aan het werk als iedereen vrij is, veel nachtdiensten, onregelmatige diensten, stress en de steeds meer onder druk staande eigen veiligheid! 

Dus beveiligers, kom op 18 maart in actie voor je eigen pensioen! Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenpetitie, teken de petitie en kom naar één van de bijeenkomsten die overal in het land georganiseerd worden. Heb je vragen of ideeën, mail ons op pensioen@cnvvakmensen.nl
Wij hopen je te ontmoeten, want ook wij maken ons hard voor ons eigen en dus jóuw pensioen! 

Vakgroep CNV Beveiliging:
Wessel Heeneman, Robert Jan Schaars, Marcel de Wolff, Reinder Idema (beveiligers in dienst van Trigion)
Wim Wijdeven, Jacky Boelaars (beveiligers in dienst van Securitas)
Willem Langezaal, Aad Hoogendoorn, Eddy Uitbeijerse (beveiligers in dienst van G4S)
Martijn van Hommel (beveiliger in dienst van Seris) 

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl