Al het nieuws

1% loonsverhoging Hoveniers 1 november 2020 definitief

De lonen in de cao voor Hoveniers en Groenvoorzieners wordt per 1 november 2020 met 1% verhoogd. De leden van CNV Vakmensen hebben het onderhandelingsresultaat over deze eerste stap in een loonsverhoging goedgekeurd. Wel geven ze aan dat het te weinig is voor de hele looptijd en dat ze begin volgend jaar een twee stap verwachten in de loonsverhoging over de lopende cao.

In mei van dit jaar hebben cao-partijen Hoveniers besloten de cao met een jaar te verlengen tot 1 juli 2021. Dit was nodig om de cao nog een jaar algemeen verbindend te laten zijn voor alle bedrijven en werknemers in de Hoveniersbranche. Het lukte toen echter niet een loonsverhoging af te spreken in verband met de onzekerheid over corona. In september is het ons wel gelukt een onderhandelingsresultaat te bereiken over een eerste stap in een loonsverhoging voor de lopen de cao, namelijk 1% per 1 november 2020. Dit onderhandelingsresultaat is aan de leden voorgelegd en rond de 95% is hiermee akkoord gegaan. Daarbij is wel de opmerking geplaatst dat ze ervan uitgaan dat begin volgend jaar een tweede stap kan worden gemaakt in de loonsverhoging.

Hoe verder?
De loonsverhoging van 1% per 1 november 2020 is definitief. Check dus op je loonstrook van november of je die loonsverhoging ook hebt ontvangen. In januari 2021 praten we verder met de VHG over een tweede stap in de loonsverhoging. Zo gauw daarover iets te melden is, laten we je dat natuurlijk weten.

Doe mee aan de enquête!
Werk je bij een hoveniersbedrijf met maximaal 10 collega’s in dienst, dan vraag ik je mee te doen aan een enquête over de scholingsbehoefte van hoveniers en groenvoorzieners over de behoefte aan scholing. De enquête kun je vinden op:
https://onderzoek.thebrighthouse.nl/vhg/onderzoek-scholingen-werknemers/index.html

De sociale partners in de hoveniersbranche hopen met deze enquête meer inzicht te krijgen in de scholingsbehoefte van werknemers bij kleine bedrijven.
Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar via onderstaande contactgegevens. Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/hoveniers

Jeroen Warnaar
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-20354990
E. j.warnaar@cnvvakmensen.nl