Echt gebeurd
meisje roken
Geen tijd om te bidden, maar wel om te roken

Het is oneerlijk verdeeld, toch?

Op de online community Je Achterban komen tientallen vragen binnen van bezoekers die meer willen weten over bijvoorbeeld hun vakantiedagen en salaris.

Het is één van de meest voorkomende irritaties op de werkvloer: collega's die te pas en te onpas gaan roken. Die dus zonder pardon een minuut of vijf, soms zelfs tien wegblijven voor een shot nicotine. Want dat gebeurt dus allemaal mooi in de baas zijn tijd en dus worden die rookpauzes doorbetaald. Terwijl collega's die niet roken, stug moeten doorwerken.

Het wordt pas echt vervelend als je zelf om bepaalde redenen ook een aantal keer van je werkplek wil. Zoals Mina. Zij is een bezoeker van Je Achterban en stelde daar de volgende vraag: ik ben moslim en moet vijf keer per dag bidden. Mijn collega's mogen wel pauzeren om te roken, maar ik mag niet pauzeren om te bidden.

Benieuwd welk advies Mina van de juridisch medewerker heeft gekregen? Lees het HIER >>

Wat vind jij:
1. Roken en bidden moet allebei kunnen in de baas zijn tijd
2. Roken kan prima in de baas zijn tijd, maar bidden niet
3. Bidden kan prima in de baas zijn tijd, maar roken niet.

 

Ook een vraag?

Heb je nou zelf ook een prangende vraag voor een expert van CNV Vakmensen óf wil je in discussie met anderen uit jouw vakgebied? Maak gratis een account aan op Je Achterban en doe mee!

Auteur

Anouk
Anouk
Geplaatst op