Werk en stage
Bizarre stagevergoedingen

Bizarre stagevergoedingen

Ik was al stikjaloers toen mijn vriend een paar jaar geleden € 600 per maand binnenhaalde als ICT-stagiair (zelf kreeg ik € 270 voor mijn stage bij een regionale krant), maar toen ik erachter kwam welke vergoedingen stagiairs krijgen bij sommige Amerikaanse techbedrijven viel ik pas echt van mijn stoel.

2 of 3 keer een gemiddeld maandinkomen binnenharken is voor hen heel normaal. Daar doen ze dan ook wel wat meer voor dan koffie halen: ze draaien mee als volwaardige medewerkers met veel verantwoordelijkheden en lange dagen.

Facebook: meer dan een enorm goed salaris

Social medianetwerk Facebook betaalt het best van allemaal. Wat dacht je van een gemiddelde stagevergoeding van $ 8000 per maand? Katsjing! Bij Facebook loop je trouwens niet alleen stage voor het meer dan fijne salaris: ze hebben een fantastisch mentorprogramma, organiseren events voor stagiairs en regelen gratis woonruimte en eten voor je.

Ruim $ 6000

Facebook spant de kroon in de top 10 van best betalende stagebedrijven, maar ook bij Microsoft hebben stagiairs met een gemiddelde vergoeding van $ 7100 per maand niks te klagen. Werk je bij Exxonmobile, Salesforce, Amazon, Apple, Bloomberg, Yelp, Yahoo of VMware, dan kun je rekenen op een stagevergoeding van ruim $ 6000 per maand. Het lijkt me duidelijk: Silicon Valley is de place to be als je op zoek bent naar een goedbetaalde stage.

Techsector

Ook in Nederland geldt dat je voor een mooie stagevergoeding in de techsector moet zijn. Opvallend is dat hbo’ers gemiddeld een hogere stagevergoeding krijgen dan wo’ers. Verder telt de locatie van je stagebedrijf mee: in Groningen en Drenthe zijn de stagevergoedingen het laagst, in Utrecht het hoogst.

Van zulke exorbitante stagevergoedingen als in Silicon Valley heb ik in Nederland overigens nog niet gehoord, dus als je een goede tip hebt? Let me know!

Bron: Glassdoor, Stagemonitor

Hoe zit het met jouw stagevergoeding?

Zo'n bizar hoge stagevergoeding klinkt natuurlijk fantastisch, maar de realiteit is dat veel stagiairs helemaal geen vergoeding krijgen. Wil jij weten waar je recht op hebt? Check gauw onze stagelijn!

Auteur

Jeanine Hoekstra
Jeanine
Geplaatst op