Werk en stage
inspirerende vrouwen
"Macht krijg je niet, die moet je grijpen"
#wegwijsinjewerk

6x inspirerende vrouwen (en hun mooiste quotes)

Wie ben je en wat wil je? Ik heb niet direct een antwoord op die vragen. Toch is het wel handig om daar achter te komen, want hoe kun je ergens naartoe werken als je niet weet wat je doel is? Het kan helpen om inspiratie op te doen bij mensen die al succesvol zijn. Daarom voor jou hier mijn lijst van 6 inspirerende vrouwen. 

1. Beyoncé Knowles

Ambitieus, slim en super talentvol. Beyoncé heeft niet alleen een dijk van een stem, ze danst ook nog eens als een pro én ze kan acteren. Naast haar carrière als entertainer zet ze zich in tegen racisme in de VS. Pluspunten krijgt ze voor haar uitgesproken feministische instelling. Beyoncé is het levende bewijs dat je geen stekeltjeshaar en een tuinbroek nodig hebt om feminist te zijn. 

Beyoncé

“Macht krijg je niet, die moet je grijpen.”

2. Emma Watson

Ze was al leuk als de eigenwijze Hermelien in Harry Potter, tegenwoordig staat ze als VN-ambassadeur naast Ban Ki-Moon. Als VN-ambassadeur houdt ze zich bezig met vrouwenrechten en onderwijs voor meisjes wereldwijd. Daarnaast is ze nog steeds actief als actrice. Binnenkort verschijnt ze bijvoorbeeld als Belle in Beauty and the Beast, een rol die ze naar eigen inzicht nog even wat feministischer maakte. O ja, tussen al haar activiteiten door studeerde ze ook nog even af aan de universiteit (Engelse literatuur).

Emma Watson

“Ik wil niet dat andere mensen voor me bepalen wie ik ben, dat wil ik zelf bepalen.”

3. Malala Yousifazi

De Pakistaanse Malala is ontzettend dapper. Voor de BBC blogde ze over haar leven onder de heerschappij van de Taliban. Die moed moest ze bekopen met een aanslag die de Taliban op haar pleegde, maar ze liet zich niet intimideren en ging zich inzetten voor vrouwenrechten en scholing voor meisjes in het Midden-Oosten. In 2014 kreeg ze als jongste persoon ooit de Nobelprijs voor de Vrede. Ze was toen 17 jaar.

Malala Yousafzai

“1 kind, 1 leraar, 1 boek en 1 pen kunnen de wereld veranderen. Onderwijs is de enige oplossing.”

4. Amy Schumer

Slim, grappig, zelfspot. Dat zijn de woorden die volgens mij het beste passen bij comédienne Amy Schumer. Amy is een voorbeeld omdat het haar helemaal niks kan schelen wat anderen van haar denken. Ze is trots op zichzelf en laat zich door niemand naar beneden halen. Daarnaast is ze de koningin van de grove grappen en awkward interviews. 

Amy Schumer

“Ik heb een buikje en ik heb cellulitis. En desondanks verdien ik liefde.”

5. Michelle Obama

Haar fans hopen alvast dat ze zich kandidaat zal stellen voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020: presidentsvrouw Michelle Obama is ongekend populair binnen én buiten de VS. Tijdens Baracks campagne in 2008 stond ze nog bekend als ‘Barack’s Bitter Half’, omdat ze zo fel was tijdens de race om het presidentschap. In de jaren daarna nam ze de wereld juist voor zich in omdat ze zo menselijk en persoonlijk was. Heb je haar campagnespeech van oktober vorig jaar gemist? Ga hem dan NU alsnog kijken.

Michelle Obama

“Succes gaat niet om hoeveel geld je verdient, maar om het verschil dat je maakt in het leven van mensen.”

6. Floortje Dessing

Stiekem was professioneel reiziger worden ook mijn meisjesdroom, maar waar ik jammerlijk heb gefaald, deed Floortje Dessing het gewoon wél. Grappig genoeg bracht ze als kind al haar vakanties in Nederland door, maar inmiddels heeft ze 120 landen over de hele wereld gezien. Sinds de jaren ’90 presenteert ze verschillende reisprogramma’s en in 2014 krijgt ze haar eigen reisprogramma: Floortje naar het einde van de wereld. 

Floortje Dessing

“Het mooiste van jong zijn is dat er nog een oceaan van mogelijkheden voor je ligt, alles kan nog.”

Auteur

Jeanine Hoekstra
Jeanine
Geplaatst op