Even goed lezen
Geld vliegtuigjes
Wanneer, hoeveel, waarom en meer…

De meestgestelde vragen over vakantiegeld

Voor de meeste mensen is het vakantiegeld on the way. Maar wie bepaalt nou eigenlijk wanneer het betaald moet worden? En hoe zit het met de hoogte van vakantiegeld? Bij NEXTNOW komen regelmatig vragen binnen en ik heb de meest voorkomende voor je op een rij gezet.

Wanneer moet mijn werkgever mijn vakantiegeld uitbetalen?
De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld in de maand mei, maar het is niet verboden om het in april of juni te doen. Dit moet dan natuurlijk wel duidelijk gecommuniceerd worden en vastgelegd zijn. Ook vakantiegeld per maand betalen is een optie. Dan krijg je iedere maand acht procent (tenzij anders overeengekomen) extra salaris. Als je als uitzendkracht werkt, gelden er weer andere regels. Dan kun je op ieder gewenst moment aanspraak maken op het door jou opgebouwde vakantiegeld. Mocht je uit dienst treden, dan krijg je op het moment dat je daadwerkelijk uit dienst treedt het tot dan toe opgebouwde vakantiegeld uitbetaald.

Hoe wordt de hoogte van het vakantiegeld bepaald?
Afspraken over vakantiegeld kunnen in een cao zijn vastgelegd en daardoor afwijken van de norm. Over het algemeen bedraagt het vakantiegeld acht procent van het bruto jaarinkomen. Let wel op dat je uurloon de basis is. Dit betekent dat extraatjes zoals een eindejaarsuitkering of een bonus dus niet meetellen in de berekening van het vakantiegeld. Als je langdurig ziek bent en (tijdelijk) minder verdient, valt je vakantiegeld ook lager uit.

Hoe kan ik een voorschot op mijn vakantiegeld krijgen?
Dat moet je met je werkgever bespreken. Misschien kun je het vakantiegeld dat al is opgebouwd, alvast uitbetaald krijgen. Ook een lening bij je werkgever afsluiten en deze afbetalen met je vakantiegeld is een optie. Denk je wel aan de rente?!

Wat gebeurt er als mijn werkgever het vakantiegeld te laat uitbetaalt?
In principe moet je werkgever het vakantiegeld uiterlijk 30 juni uitbetalen. Gebeurt dit niet, dan kun je je werkgever (desnoods via de rechter) een boete opleggen. Deze boete bedraagt vijf procent op dag vier tot en met acht na 30 juni en stijgt vervolgens iedere dag met één procent. Er zit wel een maximum aan de boete, namelijk vijftig procent. Let op: de rechter kan uiteindelijk de boete lager laten uitvallen.

Waarom betaal ik over vakantiegeld veel meer belasting dan over mijn salaris?
Over ieder inkomen betaal je belasting, dus ook over het vakantiegeld. Hier is in Nederland geen ontkomen aan. Vakantiegeld wordt door de Belastingdienst echter aangemerkt als bijzonder tarief. Dat betekent dat je meer belasting betaalt over je vakantiegeld dan over je normale salaris. Daarnaast is loonheffingskorting niet van toepassing op dit bijzondere tarief, terwijl je deze korting wel krijgt op je standaard loon. Hierdoor is het deel dat je afdraagt aan de Belastingdienst groter en blijft er onderaan de streep minder over van je vakantiegeld dan van je reguliere salaris.  

Ik heb een uitkering. Heb ik dan ook recht op een extraatje?
Ja, ook als je bijvoorbeeld een Wajong-, WW-, WIA- of WAO-uitkering krijgt, bouw je vakantiegeld op. Net als bij iemand in loondienst ontvang je acht procent over je totale inkomen aan vakantiegeld en de uitbetaling is eveneens in de maand mei. Krijg je een ziektewetuitkering, dan ontvang je in mei geen vakantiegeld, maar is dit al in je maandelijkse uitkering opgenomen.

Ook een vraag?

Je kunt als lid van de bond altijd contact opnemen met CNV Vakmensen via CNV Info. Op werkdagen is CNV Info telefonisch bereikbaar op 030 75 11 007, tussen 8.00 en 18.00 uur. Mailen kan naar info@cnvvakmensen.nl. Op www.cnvvakmensen.nl/contact kun je tot 22.00 uur chatten met een medewerker.

Zit je nog op school? Dan is het lidmaatschap helemaal gratis!

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op