Even goed lezen
Vakantiebaan in het buitenland
Iets voor jou?

Een vakantiebaan in het buitenland

Stel je eens voor. Een combinatie tussen zon-zee-strand en centen verdienen. Ideaal? Say hello to vakantiewerk!

Je bent misschien net klaar met examens, hebt een tussenjaar ingelast of gewoon een ont-zet-tend lange zomervakantie. Dan kun je natuurlijk aan de slag in de lokale bar. Maar je kunt die tijdelijke baan ook buiten onze landsgrenzen zoeken. Nu hoor ik je denken: gaat dat wel zo makkelijk? En moet ik dat niet máánden van tevoren regelen?

Wat is er dan eigenlijk allemaal mogelijk?

Animatieteam

Ben jij goed in het bedenken, begeleiden en uitvoeren van een activiteitenprogramma voor jong en oud? Vind je het leuk om mensen een toffe vakantie te bezorgen? Dan is een job in het animatieteam misschien wat voor jou. Je krijgt vaak kost en inwoning en een bijkomend zakcentje. Eigenlijk een soort van maandenlange vakantie. Als je dan kiest voor een all-inclusive resort, hoe gaaf is dat?

(Chef)kok

Een kei in de keuken? Je kunt natuurlijk ook je vakantie doorbrengen in een chique restaurant in Zuid-Franrijk. Een strandtent in de Algarve. Of achter de frituur in Chersonissos ;-)

Au pair

Je bent gek op kinderen, helpt ze 's ochtends naar school, bent huiswerk coach en kookt voor het gezin. Oftewel je bent een au pair. Een voordeel: je werkt vanuit huis, krijgt eigenlijk altijd kost en inwoning en meestal ook wat zakgeld. Onderhandel je er ook voldoende vrije tijd bij et voilá: de ideale vakantiebaan.

'Sales talenten' (lees: proppers)

Had je het blog gelezen van collega-redacteur Anouk over vreemde functienamen? Dit is er ook een namelijk: Sales talent gezocht! Eigenlijk gewoon een propper dus. Je brengt tickets aan de man van hippe (of minder hippe) nachtclubs. Werkt aan je kleurtje, sociale contacten en het spekken van je bankrekening. Win-win situatie voor jou?

Fitnessinstructeur

#healthylifestyle #fitjourney #mealprep #transformationtuesday. We worden doodgegooid met deze kreten tegenwoordig. Ben jij zo’n fitte gast of afgetrainde dame? Dan is fitnessinstructeur in een hotel misschien wel iets voor jou deze zomer. Je grootste hobby uitoefenen, pronken met de resultaten van je squats én centen binnen harken. Lijkt het je wat?

Vrijwilligerswerk

Zoek je net effe wat anders? En is ervaring opdoen véél belangrijker dan geld verdienen? Dan is vrijwilligerswerk (in het buitenland) misschien iets voor jou. Houd je van dieren, ben je goed met kinderen of een handige harrie? Er is veel mogelijk. En de kans is groot dat dit een van de meest indrukwekkende ervaringen wordt in je leven. Help olifanten in Thailand, geef Engelse les in Cambodja of ondersteun de natuur in de jungle van Ecuador.

Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden:
  • Je vliegticket betaal je zelf
  • Je betaalt een vaste vergoeding voor het project en/of je verblijf
  • Je verblijft (meestal) minimaal 4 weken
  • Voor veel landen buiten Europa heb je een visum nodig
    Lees er meer over >

Genoeg inspiratie voor zomer 2016, vind je niet? Geen dank! ;-)

Auteur

Kristel Nosairi-Bulthuis
Geplaatst op