Even goed lezen
Jongen met duimen omhoog in zee
De vakantie met vrienden of vriendinnen, een verse garderobe en die langgewenste tas…

Leukste bestedingen voor je vakantiegeld

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou zit, maar ik heb onlangs mijn salaris inclusief vakantiegeld ontvangen. Vorige maand ging mijn telefoon kapot, dus moest ik even achthonderd eurootjes neertellen voor een nieuwe iPhone 6s, ik moest echt wat nieuwe kleding shoppen en er zat een weekendje Dublin aan te komen. Dat vakantiegeld was dus een zeer, zeer, zéér welkome aanvulling op mijn ietwat trieste banksaldo.

Zoals je net hebt kunnen lezen, heb ik het geld grotendeels alweer uitgegeven, maar als we nou net doen dat niet gebeurd is, dan weet ik nog wel honderd dingen die ik met mijn vakantiegeld kan doen. Ik noem er acht. Komen ze:

1.    Vakantie
Het heet niet voor niets vakantiegeld. Betaal er je welverdiende reis naar één of andere zonnige bestemming mee.
2.    Weekendjes weg
Ja, logisch, ook weekendjes weg (mogen ook midweekjes weg of een paar nachtjes weg zijn) horen in mijn advieslijst. Wedden dat er in Nederland genoeg toffe steden zijn die jij nog nooit bezocht hebt? Ik vloog afgelopen weekend naar Dublin om een vriendinnetje op te zoeken en al was het ticket tien keer zo duur, het was het waard!
3.    Lets go to the beach
Een enorme aanbidster van de zon ben ik niet per se. Ik vind het heerlijk hoor als het warm is, maar de stoel in de schaduw is van mij. Toch kan een dag op het strand mij zo nu en dan wel gelukkig maken. Wel met parasol en een heerlijk ligbedje.
4.    Terrasjes, terrasjes, terrasjes
Dat plekje in de schaduw vind ik meestal op een terras. Plof neer voor de lunch, laat die lunch vloeiend overgaan in de madiwodovrijmiborrel (kies een willekeurige dag, het is tenslotte vakantie), besluit om na de borrel meteen een vorkje te prikken en uiteraard moet de dag afgesloten worden met een toetje, koffie of thee en nog een klein drankje. Om het af te leren.
5.    Dagje cultuur
Oh, dit klinkt zo enorm burgerlijk. Maar ga er een dag op uit. Naar een typisch ‘vakantie in eigen land plek’ waar je nog nooit geweest bent. It’s a shame, maar de wereldberoemde Kinderdijkse molens staan op zo’n tien minuten bij mijn huis vandaan but I’ve never been there. Zulk soort dingen, ga het doen.
6.    Dagje actief
Oké, het is vakantie dus laten we niet te actief worden, maar wat dacht je van een bezoek aan de Efteling ofzo? Wedden dat het al een tijd geleden is dat jij in een pretpark rondliep en wedden dat je het (ondanks dat je nu zo langzamerhand wel volwassen bent) geweldig zult vinden?!
7.    Sponsor de kledingkast
Het wordt tijd voor wat oppervlakkig geneuzel. Vakantiegeld is min of meer de aftrap voor de zomer en bij de zomer hoort een zomerse garderobe. Dus huphup naar de stad en shoppen maar!
8.    Koop dat ene dure ding
En wat dat is, dat mag je zelf weten. Ik werd gedwongen tot de aanschaf van een nieuwe telefoon en dat was best wel een duur ding. Liever had ik een mooie tas of een iets te duur tapijt voor het nieuwe huis gekocht. Maar ja, die telefoon he. De volgende keer als ik ‘m laat vallen (geloof me, die volgende keer gaat er écht komen) moet ik voor straf een nieuwe telefoon én een mooie tas kopen.

Natuuuuuurlijk kun je het vakantiegeld ook gebruiken voor hele verstandige, wijze en volwassen doeleinden zoals sparen of investeren in weet ik veel wat, maar daar heb ik nou niet bepaald kaas van gegeten.

Meer weten?

Gelukkig hebben we bij CNV Vakmensen genoeg mensen die wel enorm veel verstand hebben van vakantiegeld (of andere soorten geld). Wil je daar dus meer over weten of heb je een probleem met betrekking tot vakantiegeld? Dan kun je contact opnemen via 030 751 1007. Let op: ben je nog geen lid en zit je op het mbo, dan is het lidmaatschap gratis.

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op