Even goed lezen
meisje leest voor van blaadje
Hoe sleep je die job binnen?

Het sollicitatiegesprek

Of het nou voor je fulltime job is voor een bijbaantje: you never get a second chance to make a first impression. Onvoorbereid op een sollicitatiegesprek verschijnen is dus echt een no go. En daarom ga ik je vandaag vertellen waar je op moet letten en hoe je die job vakkundig binnen gaat slepen. Let op!

Eerder kon je op deze website al een artikel lezen over het schrijven van een motivatiebrief en het opstellen van een cv, dus ik ga er maar vanuit dat je dat nu allemaal wel kunt. Maar het voeren van een gesprek, misschien wel het aller- allerbelangrijkste onderdeel van een sollicitatieprocedure, daar ga ik het vandaag over hebben.

Lees je in
Eigenlijk is het net als bij het schrijven van je brief van levensbelang dat je je goed inleest in het bedrijf. Doe een rondje op de website, bekijk de LinkedIn-pagina van het bedrijf maar ook van de persoon met wie je het gesprek hebt (“ik zag dat je economie gestudeerd hebt, wat leuk, dat heb ik ook gedaan”) en speur Google af naar interessante informatie. De allereerste indruk kan niet beter als je laat blijken dat je je verdiept hebt in de organisatie en de persoon met wie je een gesprek hebt. Belangrijke overnames, grote projecten, nieuwe markten – make sure you know en breek het ijs!

Weet welke vragen je gaat krijgen
Het leven biedt weinig zekerheden, maar de vragen die je bij een sollicitatiegesprek krijgt, die staan min of meer vast. Natuurlijk, er zit heus een kleine variatie in, maar als je even op Google zoekt dan vind je er genoeg. Hoe zouden je vrienden jou omschrijven, wat zijn je slechte eigenschappen, waarom heb je voor die opleiding gekozen, hoe ga je om met conflicten en ga zo maar door. Zorg dat je voordat je het gesprek hebt, alvast een antwoord op deze vragen in je hoofd hebt zitten. Dan maak je ook een wat ontspanner indruk en dat komt het gesprek alleen maar ten goede.

Zij niet
Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je te maken met een vragenvuur. Toch zijn er bepaalde zaken waar een werkgever-to-be niet naar mag vragen. Bijvoorbeeld naar je geaardheid, geloofsovertuiging (tenzij je solliciteert op een Christelijke basisschool), je financiële status, of je lid bent van een vakbond, of je bepaalde ziektes hebt en of je verliefd, verloofd of getrouwd bent.

Jij niet
Natuurlijk gelden er ook voor jou bepaalde (ongeschreven) regels. Zo is het absoluut een no-go om te laat te komen. Kun je die baan echt meteen vergeten. Klagen, ook zoiets. Gewoon niet handig. Of vragen hoe lang het gesprek nog duurt. Hoe ongeïnteresseerd wil je overkomen? De avond voor het gesprek veel roken of drinken, liegen over je opleiding of werkervaring of mega nerveus met je pen, haar of wat dan ook spelen. Allemaal gewoon niet zo handig als je serieus kans wilt maken op die baan.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het solliciteren? Wil je advies over bijvoorbeeld je brief of je cv? Dan kun je, als je lid bent van CNV Vakmensen, contact met de bond opnemen. Je krijgt dan (gratis) hulp. Nog geen lid? Snel regelen dan. En wist je dat het lidmaatschap helemaal gratis is als je nog studeert?

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op