Even goed lezen
meisje met armen wijd
De gemiddelde werknemer houdt 14 vakantiedagen per jaar over...

Neem jij al jouw vakantiedagen op?

Het was vanmorgen all over the news: Nederlanders nemen te weinig vakantiedagen op. En dat is zonde, want in de meeste gevallen vervallen de opgebouwde vrije dagen na een half jaar in het daaropvolgende kalenderjaar. Dat betekent dus dat er morgen voor ongeveer zeven wereldreizen van tien jaar aan vakantiedagen naar de Filistijnen gaat.

En ik weet niet hoe jij daarover denkt, maar wat mij betreft is dat gruwelijk zonde. Ik bedoel, ik zal de laatste zijn die roept dat je lekker al je dagen op moet nemen en zeker ieder jaar een paar weken op vakantie moet, maar wist je dat je jouw vakantiedagen ook kunt laten uitbetalen? In sommige gevallen kun je je vakantiedagen zelfs ruilen tegen secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een cursus of een laptop. Het loont dus zeker om eens in jouw cao te checken wat de opties zijn!

Goed, terug naar de mensen die de dagen niet opnemen en deze ook nog eens in rook op laten gaan. Uit onderzoek van het AWVN is gebleken dat in 2014 de gemiddelde werknemer in Nederland maar liefst 14,5 vrije dagen over had aan het eind van de rit. Jongens, 14,5 vrije dagen, dat is écht veel. Daar kan ik een week van op wintersport + twee weken naar Curacao (ik noem zomaar een willekeurige zijstraat hoor). 

Maar waarom wordt er zo weinig vakantie opgenomen? Doe eens een gok? Juist, het werk laat het niet toe. Veel gehoord: als ik vier weken met vakantie ga, dan ligt er een enorme stapel werk als ik terugkom en bovendien loopt er dan van alles spaak. Oké, begrijpelijk dat je niet zomaar met een gerust hart vier weken aan de Spaanse Costa kunt gaan liggen (ik krijg al stress bij het idee), maar zo af en toe een dag vrij, gewoon om te shoppen of op een terras te gaan liggen, dat lukt heus wel. En weet je, vakantiedagen zijn er niet voor niets. Af en toe moet de batterij opgeladen worden, that is. Jij wordt er vrolijker, gelukkiger en productiever van en jouw werkgever heeft ook baat bij iemand die niet alleen lichamelijk aanwezig is, maar ook daadwerkelijk iets toevoegt. 

Dus: neem op die vakantiedagen. Desnoods verspreid je drie weken over de maanden juni (dan ga je in juni naar Ibiza), juli (lekker vakantie in eigen land) en augustus (Griekenland is ook leuk!). Dan valt de stapel werk mee als je terugkomt en trust me, niemand is onmisbaar. In ieder geval niet als je een kortere periode weg bent. Mocht het nou echt niet lukken of heb je er gewoon belachelijk veel (lucky bastard), kijk dan eens wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot uitbetalen of ruilen voor een cursus op laptop. Alles beter dan die zeven wereldreizen van tien jaar zomaar weg te gooien!

Vragen over vakantiedagen?

Weet jij hoeveel vrije dagen wettelijk geregeld zijn? En hoe dat zit met bijvoorbeeld ATV-dagen? Of met het laten uitbetalen van vakantiedagen in combinatie met het betalen van belasting? Als jij met dit soort vragen rondloopt, kun je die gerust eens aan je leidinggevende stellen. Als je lid bent is het natuurlijk ook mogelijk om de vakbond te bellen voor advies. Onze juristen helpen je graag! Nog geen lid? Doe dat dan maar gauw, want niet alleen voor vragen rondom vakantiedagen, maar ook met betrekking tot bijvoorbeeld je arbeidsovereenkomst, salaris, ziekte, pensioen en nog duizend-en-één dingen kun je terecht bij de bond! En als je nou nog een mbo-opleiding volgt, is het lidmaatschap gratis!

Auteur

Anouk Zwager
Anouk
Geplaatst op